Uitrol Xperia Z en Xperia Z1 update naar Android 4.3 start in december

Gijs Ettes
8 november 2013, 9:24
1 min leestijd
Uitrol Xperia Z en Xperia Z1 update naar Android 4.3 start in december
Xperia Z1 update

Sony heeft op zijn officiële blog bekendgemaakt dat de uitrol van de Xperia Z en Xperia Z1 update naar Android 4.3 volgende maand start. Daarnaast worden de Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP en Xperia Z Ultra van de nieuwe Android-versie voorzien. Wanneer de update precies beschikbaar is, is afhankelijk van de telecomprovider en het betreffende land waar de gebruiker zich bevindt.

Sony heeft ook meer duidelijkheid gegeven over welke apparaten een update naar Android 4.4 (KitKat) zullen ontvangen. Aanvankelijk zullen de Xperia Z, Xperia Z1, Xperia ZL, Xperia Tablet Z en Xperia Z Ultra worden bijgewerkt naar deze versie van Android. Van deze update is nog niet bekend wanneer deze zal verschijnen, maar we verwachten een uitrol in het eerste kwartaal van 2014.

Lees verder na de advertentie.

Voor wie nu al Android 4.4 op zijn Xperia Z wil installeren, is er een eerste versie van de Xperia Z Android 4.4 rom verschenen. Deze build betreft stock Android en kent dus niet alle softwarematige toevoegingen die Sony-toestellen vaak met zich meebrengen.

De Android 4.4 rom werkt wel goed genoeg, aangezien de kleine bugs die momenteel aanwezig zijn, niet belemmerend werken voor de gebruikerservaring.

Bekijk hier alle nieuwe features van Android-versie KitKat in het Android 4.4 versie-overzicht.

Lees meer over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu