De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Update: Samsung Galaxy Fold verschijnt alsnog in ‘tweede helft van 2019’

Thomas Haenen
30 april 2019, 10:01
3 min leestijd
Update: Samsung Galaxy Fold verschijnt alsnog in ‘tweede helft van 2019’

Eigenlijk zouden de Samsung Galaxy Fold pre-orders in Nederland deze week van start gaan, maar de fabrikant heeft besloten de release van de opvouwbare smartphone uit te stellen.

Lees verder na de advertentie.

Uitstel Samsung Galaxy Fold releasedatum bevestigd

Update 30 april: de Galaxy Fold krijgt binnenkort een nieuwe releasedatum, zo bevestigde Samsung vannacht bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De opvouwbare smartphone verschijnt nog wel dit jaar, ergens in de tweede helft van 2019. Een exacte datum wil het bedrijf nog niet noemen.

[Oorspronkelijke bericht 23 april] Samsung stelt de Galaxy Fold release uit tot een nog onbekende datum in de toekomst. De opvouwbare smartphone zou eigenlijk eind april verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten, met een geplande Nederlandse release op 3 mei. Problemen met het scherm hebben uitstel echter noodzakelijk gemaakt.

“We hebben onlangs een compleet nieuwe mobiele categorie onthuld: een smartphone die meerdere nieuwe technologieën en materialen gebruikt om een display te maken dat flexibel genoeg is om te vouwen,” zo luidt een statement dat Samsung heeft vrijgegeven. “Hoewel veel reviewers ons vertelden over het grote potentieel van de nieuwe technologie, waren er ook enkelen die aantoonden wat voor verbeteringen noodzakelijk zijn voor de best-mogelijke gebruikservaring.”

Uitstel Samsung Galaxy Fold release

Beschermlaag aangezien voor screen protector

Hoewel de Samsung Galaxy Fold pas vanaf deze week in de verkoop gaat, mochten Amerikaanse media al wat eerder met het toestel aan de slag. Bij een deel van hen ging de Fold al na slechts een paar dagen gebruik kapot. Sommigen zagen de plastic beschermlaag aan voor een screen protector, en pulkten het scherm direct kapot. Bij anderen zorgden een enkele ongelukkige vouw of kras al voor een onbruikbaar scherm.

→ Lees ook onze Samsung Gaalxy Fold preview

Volgens Samsung kan het display van de Galaxy Fold zo’n 200.000 keer opgevouwen worden. Bij sommige van de journalisten die het toestel eerder hebben ontvangen, werd dat aantal echter bij lange na niet gehaald. Als je de Fold zo’n 100 keer per dag open maakt, zou het scherm het zo’n 2000 dagen of ruim vijf jaar moeten uithouden. Waarom het display bij sommige gebruikers al na een paar dagen breekt, wordt nu dus onderzocht.

Samsung belooft ‘betere bescherming’ en uitleg

“Onze vroege onderzoeksresultaten wijzen uit dat impact op de boven- of onderkant van het toestel het scharnier raakt. Ook waren er problemen met een substantie in het toestel die voor problemen met de performance van het scherm zorgde,” aldus de fabrikant. “We gaan stappen zetten om het scherm beter te beschermen. We gaan gebruikers ook beter wijzen op hoe ze goed met het scherm gaan, en met de plastic laag erop, zodat ze het maximale uit hun Galaxy Fold kunnen halen.”

Om wat voor substantie het precies gaat, is onduidelijk. Daarnaast laat het statement deels in het midden of Samsung veel aan het toestel zelf gaat veranderen, of dat vooral de instructies worden aangepast.

Toen de Galaxy Fold problemen voor het eerst opdoken, spraken bronnen over een uitstel voor de smartphone van enkele weken. Samsung noemt in zijn statement echter nog geen nieuwe releasedatum. Het bedrijf ziet duidelijk nog steeds een toekomst in opvouwbare smartphones en de Galaxy Fold zelf, maar wanneer het toestel nu precies verschijnt is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Bron afbeelding: Mark Gurman (Twitter)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu