Uitvinder van mobiele telefoon kiest voor Android

Redactie
12 maart 2010, 11:28
1 min leestijd
Uitvinder van mobiele telefoon kiest voor Android
martin cooper

Martin Cooper schreef geschiedenis: hij is de uitvinder van de mobiele telefoon en stond aan het hoofd van het ontwikkelteam dat bij Motorola de eerste mobieltjes ontwikkelde. In 1973 kreeg Cooper de opdracht van Motorola om een telefoon te maken, die je ook buiten de auto kon gebruiken. Het moest licht en draagbaar zijn. Cooper deed er 90 dagen over om het eerste prototype van de mobiele telefoon te maken. Cooper is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar is nog steeds bij de tijd als het om mobiele telefoons gaat. Hij gebruikte een iPhone, maar heeft deze weggegeven aan zijn kleinzoon. Tegenwoordig gebruikt hij een Android-telefoon en is daar erg tevreden over.

Lees verder na de advertentie.

Cooper heeft een Motorola Droid in gebruik, van zijn voormalige werkgever. Onderstaande video is leuk om te zien als geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de mobiele telefoon. Na iets minder dan een halfuur vertelt Cooper dat hij altijd de nieuwste mobieltjes koopt:

I always have the latest cell phone, and I try every cell phone out, only because people like you keep asking me. Right now I’m using the Droid, because I want to get some experience with the Android operating system, and I, so far, have some favorable results.

Categorie: Opmerkelijk
Spotlight: Motorola

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's