Uitvinder van mobiele telefoon kiest voor Android

martin cooperMartin Cooper schreef geschiedenis: hij is de uitvinder van de mobiele telefoon en stond aan het hoofd van het ontwikkelteam dat bij Motorola de eerste mobieltjes ontwikkelde. In 1973 kreeg Cooper de opdracht van Motorola om een telefoon te maken, die je ook buiten de auto kon gebruiken. Het moest licht en draagbaar zijn. Cooper deed er 90 dagen over om het eerste prototype van de mobiele telefoon te maken. Cooper is inmiddels de tachtig gepasseerd, maar is nog steeds bij de tijd als het om mobiele telefoons gaat. Hij gebruikte een iPhone, maar heeft deze weggegeven aan zijn kleinzoon. Tegenwoordig gebruikt hij een Android-telefoon en is daar erg tevreden over.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Cooper heeft een Motorola Droid in gebruik, van zijn voormalige werkgever. Onderstaande video is leuk om te zien als geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de mobiele telefoon. Na iets minder dan een halfuur vertelt Cooper dat hij altijd de nieuwste mobieltjes koopt:

I always have the latest cell phone, and I try every cell phone out, only because people like you keep asking me. Right now I’m using the Droid, because I want to get some experience with the Android operating system, and I, so far, have some favorable results.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.