De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Ultra batterijbesparingsmodus voor Google Pixels tegen matige accuduur’

Dennis de Vries
11 februari 2020, 14:55
2 min leestijd
‘Ultra batterijbesparingsmodus voor Google Pixels tegen matige accuduur’

De Pixel 4 is een toestel dat veel dingen goed doet, maar de accuduur is ronduit matig. Google werkt nu aan een ultra batterijbesparingsmodus om deze wat langer mee te laten gaan.

Lees verder na de advertentie.

Ultra batterijbesparingsmodus voor Pixel-telefoons

De ultra batterijbesparingsmodus-functie gaat een stuk verder in het besparen van energie dan de accubesparing die momenteel standaard in Android beschikbaar is. Zo lijkt het erop dat de functie toegang tot bepaalde energieslurpende apps blokkeert.

google pixel 4 xl review

De aanwezigheid van deze accubesparingsmodus werd ontdekt door Mihsaal Rahman van XDA Developers in een open source-versie van Android. Deze versie is voor het laatst bijgewerkt door een ontwikkelaar van Google, die doorgaans software maakt voor de Pixel 4.

Hoewel het dus duidelijk is dat het Pixel-team werkt aan een batterijbesparingsmodus, biedt het geen garanties. Het is mogelijk dat de software voor toekomstige Pixels wordt gemaakt, maar het is niet ondenkbaar dat de Pixel 4 er mee uitgerust wordt.

Kritiekpunt: matige accu

De Pixel 4 beschikt over een accu met een capaciteit van 2800 mAh. Dat is voor een vlaggenschip nogal aan de krappe kant. Het grootste kritiekpunt in vrijwel elke review betrof dan ook de accuduur. Ook de Pixel 4 XL, weliswaar uitgerust met een iets grotere accu, kreeg in onze review dezelfde kritiek. Een manier om deze accu langer mee te laten gaan, is dus geen overbodige luxe.

Ultra low power sinds 2014

Een ultra batterijbesparingsmodus-functie is niet nieuw in smartphones. Samsung verwerkte bijvoorbeeld een ‘ultra power saving’-optie voor het eerst in de Samsung Galaxy S5. Door deze functie aan te zetten, gaat het scherm op zwart-wit en wordt de internetverbinding uitgeschakeld. Ook wordt de toegang tot apps beperkt; alleen de basisfuncties van het toestel, zoals bellen en sms’en, blijven beschikbaar.

ultra low power mode galaxy

De Galaxy S5 had in 2014 overigens een accu met dezelfde capaciteit als de huidige Pixel 4. Destijds was dat voldoende capaciteit. Zo schreven we destijds in de review van de Samsung Galaxy S5: “Gelukkig onderscheidt het toestel zich met een uitstekende accuduur die dankzij de spaarstand flink is op te rekken.” Het zou fijn zijn om hetzelfde te kunnen zeggen van de Pixel 4.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu