Deze smartphone bewaakt je privacy, maar kan geen apps downloaden

Lars Paymans
5 mei 2016, 12:11
2 min leestijd
Deze smartphone bewaakt je privacy, maar kan geen apps downloaden

Je privacy en beveiliging van je smartphone belangrijk vinden is één ding, maar als je er echt zeker van wilt zijn dat niemand zomaar bij je gegevens kan, moet je de UnaPhone Zenith eens bekijken.

Lees verder na de advertentie.

UnaPhone Zenith is een afgesloten geheel

De UnaPhone Zenith is het product van Una Inc, een startup die de smartphone vanaf vandaag op crowdfundingplatform Indiegogo aanbiedt. Het toestel is samen met Tutanota ontwikkeld, een bedrijf dat zich specialiseert in het versleutelen  van mail. De Chinese fabrikant Elephone neemt de productie voor zijn rekening.

UnaPhone Zenith

Het bijzondere aan de UnaPhone Zenith is dat hij op UnaOS draait, wat in feite een sterk aangepaste versie van Android 6.0 is. Alle diensten en apps van Google zijn er af gehaald, en heeft uit de doos 40 apps die aan strenge veiligheidseisen zouden moeten voldoen. Hier zul je het mee moeten doen, want de UnaPhone Zenith heeft geen toegang tot  Google Play, zodat je ook geen apps van derden kunt installeren.

UnaOS is zo bewust enorm gesloten, omdat privacygevoelige apps en diensten hierdoor niet de kans krijgen om een plekje op het toestel te krijgen. Om het encryptiefeest compleet te maken, zullen alle toekomstige updates via een versleuteld kanaal verstuurd worden.

Degelijke specs

De UnaPhone Zenith lijkt dus een interessante smartphone te zijn voor mensen die privacy enorm belangrijk vinden, en het geen probleem vinden als ze geen apps of games kunnen installeren. Bovendien zijn de specs van het toestel helemaal niet slecht.

Zo heeft het toestel een 5.5 inch-full-hd-scherm, 2.0GHz octacore-processor en 3000 mAh-accu. Het geheel moet het doen met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslag.Dit is ruimte voldoende, maar aangezien je hier toch geen apps op hoeft te slaan kun je er heel wat foto’s en video’s kwijt. Die maak je met de 13 megapixel-camera aan de achterkant en 8 megapixel-frontcamera.

Op de Indiegogo-pagina van de UnaPhone kun je een exemplaar bestellen voor 429 dollar  wat omgerekend op 373 euro neerkomt. Als het streefbedrag gehaald wordt, zullen de eerste toestellen in september verscheept worden.

Bron: Indiegogo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu