De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 51 emoji worden mogelijk aan je Android-smartphone toegevoegd

Thomas Haenen
11 november 2016, 15:10
2 min leestijd
Deze 51 emoji worden mogelijk aan je Android-smartphone toegevoegd

Het Unicode Consortium heeft voorstellen ontvangen voor 51 nieuwe emoji. De organisatie achter de emoji zal deze mogelijk in de nabije toekomst toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de Unicode 10.0 emoji

Hoewel de meeste fabrikanten en ontwikkelaars nog niet eens alle Unicode 9.0 emoji hebben toegevoegd, staat er alweer een volgende update klaar. Het Unicode Consortium, de organisatie die de standaard zet voor de emoji in alle apps, heeft de eerste voorstellen voor Unicode 10.0 gepubliceerd.

Als het aan de organisatie ligt worden er met de volgende ronde minimaal 51 nieuwe emoji toegevoegd. Die vallen in allerlei verschillende categorieën. Zo wordt er gesproken over een emoji voor borstvoeding, een T-Rex emoji, en een vampier. Overigens is dat natuurlijk nog lang niet alles: voor veel van die 51 zullen ook nog varianten gemaakt worden op basis van geslacht en huidskleur.

Unicode 10.0 emoji

De organisatie ontving meer dan 110 voorstellen voor Unicode 10.0 emoji, maar neemt uiteindelijk minder dan de helft mee. Haast iedereen kan een voorstel indienen, zo blijkt uit het opmerkelijke verhaal achter één van de emoji. De ‘naakte persoon in een sauna’-emoji is namelijk voorgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Finland. De Finnen hopen dat de sauna-emoji positieve reclame oplevert voor het land.

De definitieve lijst voor Unicode 10.0 wordt in de loop van 2017 opgesteld. In de tussentijd kunnen er nog emoji afvallen of aan de lijst toegevoegd worden. Vervolgens is het aan fabrikanten en ontwikkelaars om de afbeeldingen toe te voegen aan hun apps en toestellen. Ook dat kan al gauw enkele weken tot maanden duren.

1747 emoji

Mochten alle nieuwe emoji toegevoegd, dan zullen er officieel 1747 unieke emoji beschikbaar zijn. Het aantal afbeeldingen is in de voorbij jaren explosief gegroeid. Ook lijken ze steeds specifieker te worden. Het is maar de vraag hoe vaak gebruikers behoefte hebben aan een emoji van een pretzel, een curlingsteen of handschoenen. Een compleet overzicht van de nieuwe voorgestelde emoji vind je op de Unicode-site (pdf).

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu