Update Android 2.2 Froyo voor HTC Desire nu echt begonnen

Redactie
1 augustus 2010, 16:46
1 min leestijd
Update Android 2.2 Froyo voor HTC Desire nu echt begonnen
htc desire

Vanaf vandaag lijkt de update van de HTC Desire écht te zijn begonnen: diverse tipgevers melden ons dat ze de update naar Android 2.2 (Froyo) hebben binnengekregen. Naast de nieuwe features die toch al in Android 2.2 zaten krijgen de Desire-bezitters er nog iets extra’s bij: zoals een verbeterde HTC Sense-interface en de mogelijkheid om video-opnames in een resolutie van 720p te maken. Als extraatje krijg je een widget waarmee je applicaties met anderen kunt delen. De widget bevat een link naar de Android Market en was eerder al op de HTC Wildfire te vinden.

In de update zitten verder nog een verbeterd toetsenbord, nieuwe telefoonfuncties en een synchronisatie-optie met iTunes. De update is initieel bedoeld voor simlockvrije HTC Desire-toestellen. Heb je een operatorspecifieke versie van de HTC Desire gekocht (met simlock) dan zul je moeten wachten tot jouw operator de update beschikbaar stelt.

Lees verder na de advertentie.

Nog een keer alle vernieuwingen overzichtelijk op een rijtje:

  • 720P video-opnames
  • Vernieuwde HTC Sense
  • App Share-widget
  • Verbeterd toetsenbord
  • Nieuwe telefoonfuncties van HTC
  • Synchronisatie met iTunes

De update is 90MB groot en heeft buildnummer 2.09.405.8. Je kunt wachten tot je de melding automatisch binnenkrijgt in je systeembalk, of handmatig checken of er een update klaarstaat. Oorspronkelijk zou de uitrol afgelopen donderdag al van start te gaan, maar er leek aanvankelijk nog weinig beweging in te zitten. Daarna werd het uitgesteld naar het weekend: HTC gaf via het Facebook-account aan dat de aankondiging iets te voorbarig was geweest.

De update wist niet je aanwezig gegevens, maar het is aan te raden om voor de zekerheid alvast een backup te maken. Ook is het verstandig om de 90MB grote update via Wi-Fi binnen te halen, omdat dat een stuk sneller gaat.

Wie heeft ‘m al binnen?

update-desire
Categorie: Firmware
Device: HTC Desire

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire
HTC Desire
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's