Update HTC Hero in de VS officieel gestart

Redactie
19 mei 2010, 22:03
1 min leestijd
Update HTC Hero in de VS officieel gestart
htc hero sprint

In de VS is operator Sprint officieel begonnen met de uitrol van de upate voor de HTC Hero. Helaas betekent het niet dat de update nu ook snel in Nederland beschikbaar zal komen. Zoals HTC gisteren op een persbijeenkomst uitlegde moet er worden gewacht op validatie door Google. De firmware moet voor elk land goedgekeurd worden en kan in Nederland nog wel een paar weken duren. HTC heeft de Hero namelijk in elk land een ander identificatienummer (SKU) gegeven. Dat zorgt voor vertraging bij de uitrol van Android 2.1. HTC heeft ervoor gekozen om de update in alle Europese landen tegelijk beschikbaar te stellen. Het bedrijf moet daarom wachten tot de firmware voor alle Europese landen afzonderlijk is goedgekeurd… en dat kan nog wel even duren.

In de VS is sprake van één land, één identificatienummer en dus ook één update. Vandaar dat de uitrol van Android 2.1 daar alvast kan worden gestart. Het probleem met identificatienummers zal zich in de toekomst niet vaker voordoen, want bij de HTC Legend en Desire is gezorgd voor hetzelfde nummer in andere landen.

Lees verder na de advertentie.

De update naar Android 2.1 staat weliswaar beschikbaar op de website van HTC, maar is niet geschikt om op de Europese Hero’s te installeren. Het gaat daarbij om een ander toestel, dat er anders uitziet en dat op een ander type netwerk draait (CDMA in plaats van GSM). Let erop dat de update bovendien je bestaande gebruikersgegevens overschrijft.

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Device: HTC Hero

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Hero
HTC Hero
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's