Geplande Huawei Mate 10 Pro-update voegt camerafeatures P20 toe
Thomas Haenen

De P20 Pro lijkt over de meest-geavanceerde camera van Huawei tot nu toe te beschikken. Het bedrijf brengt enkele van de nieuwe features echter ook naar oudere toestellen, met een geplande Huawei Mate 10 Pro-update.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Update Huawei Mate 10 Pro-camera in de maak

De kunstmatige intelligentie die wordt ingezet voor de Huawei Mate 10 Pro-camera krijgt binnenkort een update, zo heeft topman Richard Yu toegezegd in een gesprek met Android Authority. Het vorige vlaggenschip van de Chinese fabrikant wordt in de nabije toekomst uitgebreid met enkele features van de Huawei P20 Pro.

Update Huawei Mate 10 Pro-camera

Daarbij gaat het vooral om de objectherkenning ingebouwd in de camera-app van beide toestellen. Als de Huawei-smartphones specifieke objecten of scenes detecteren, worden de instellingen van de camera daar automatisch op aangepast. Staat er een kat in beeld, dan anticipeert de camera op snelle bewegingen. Wil je een blauwe lucht fotograferen, dan probeert de lens overbelichting terug te dringen.

Van waterval tot vuurwerk

Huawei introduceerde deze feature vorig jaar op de Mate 10 Pro. Daar kon het toestel dertien verschillende scenes onderscheiden. Op de P20 Pro heeft Huawei dat aantal uitgebreid naar negentien. De camera past zicht nu ook aan bij vuurwerk, het scannen van documenten, groepsfoto’s, macro, natuurlijke kleuren en zelfs watervallen. Deze zes nieuwe scenario’s worden straks ook op de Huawei Mate 10 Pro ondersteund.

Voor gebruikers die liever zelf aan de knoppen zitten, komt er ook nog een mogelijkheid om de automatische objectherkenning helemaal uit te schakelen. De nieuwe functies worden onderdeel van de Android 8.1 (Oreo)-update, die volgens Yu in de zeer nabije toekomst verschijnt voor de Huawei Mate 10 Pro. Een precieze releasedatum van de software wilde hij echter nog niet noemen. Android 8.1 is wel al direct te vinden op de Huawei P20, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.