De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Geplande Huawei Mate 10 Pro-update voegt camerafeatures P20 toe

Thomas Haenen
28 maart 2018, 10:28
2 min leestijd
Geplande Huawei Mate 10 Pro-update voegt camerafeatures P20 toe

De P20 Pro lijkt over de meest-geavanceerde camera van Huawei tot nu toe te beschikken. Het bedrijf brengt enkele van de nieuwe features echter ook naar oudere toestellen, met een geplande Huawei Mate 10 Pro-update.

Lees verder na de advertentie.

Update Huawei Mate 10 Pro-camera in de maak

De kunstmatige intelligentie die wordt ingezet voor de Huawei Mate 10 Pro-camera krijgt binnenkort een update, zo heeft topman Richard Yu toegezegd in een gesprek met Android Authority. Het vorige vlaggenschip van de Chinese fabrikant wordt in de nabije toekomst uitgebreid met enkele features van de Huawei P20 Pro.

Update Huawei Mate 10 Pro-camera

Daarbij gaat het vooral om de objectherkenning ingebouwd in de camera-app van beide toestellen. Als de Huawei-smartphones specifieke objecten of scenes detecteren, worden de instellingen van de camera daar automatisch op aangepast. Staat er een kat in beeld, dan anticipeert de camera op snelle bewegingen. Wil je een blauwe lucht fotograferen, dan probeert de lens overbelichting terug te dringen.

Van waterval tot vuurwerk

Huawei introduceerde deze feature vorig jaar op de Mate 10 Pro. Daar kon het toestel dertien verschillende scenes onderscheiden. Op de P20 Pro heeft Huawei dat aantal uitgebreid naar negentien. De camera past zicht nu ook aan bij vuurwerk, het scannen van documenten, groepsfoto’s, macro, natuurlijke kleuren en zelfs watervallen. Deze zes nieuwe scenario’s worden straks ook op de Huawei Mate 10 Pro ondersteund.

Voor gebruikers die liever zelf aan de knoppen zitten, komt er ook nog een mogelijkheid om de automatische objectherkenning helemaal uit te schakelen. De nieuwe functies worden onderdeel van de Android 8.1 (Oreo)-update, die volgens Yu in de zeer nabije toekomst verschijnt voor de Huawei Mate 10 Pro. Een precieze releasedatum van de software wilde hij echter nog niet noemen. Android 8.1 is wel al direct te vinden op de Huawei P20, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Lees het laatste nieuws over Huawei

Bron afbeelding: Android Authority
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu