Update Samsung Galaxy Note II voegt briljante Multi Window-functie toe

Redactie
5 oktober 2012, 13:42
1 min leestijd

Het was even schrikken, want de huidige Samsung Galaxy Note II beschikt nog niet over de nieuwe briljante functie Multi Window. Dat is Samsung niet ontgaan, want het Zuid-Koreaanse bedrijf is een software-update aan het uitrollen die de nieuwe functie op de internationale Galaxy Note II activeert. Als je de update over-the-air (OTA) ontvangt, krijg je een melding in de notificatiebalk te zien. De nieuwe functie kun je openen door de terugknop voor een aantal seconden in te drukken. Je krijgt dan een menu te zien waarmee je het scherm in tweeën deelt, waardoor je als het ware ‘echt’ kunt multitasken. In verschillende YouTube-video’s is te zien dat het multitasken erg soepel werkt, in tegenstelling tot de Multi Window-functie in de Galaxy Note 10.1 die juist vrij langzaam werkte.

De Galaxy Note II is de eerste Android-smartphone die deze nieuwe functie ondersteunt (en een groot scherm heeft die twee apps tegelijkertijd kan laten zien). Het meest interessante aan de Multi Window-functie is dat het niet enkel beschikbaar is voor specifieke Samsung-apps, maar ook voor ‘normale Android-apps’ als Gmail, Chrome, YouTube en zelfs Twitter.

Lees verder na de advertentie.

De update verandert het versienummer naar XXALIJ1 (dit kun je checken door naar Instellingen > Over deze telefoon te gaan) en brengt tevens een geüpdate versie van Google Chrome en een nieuwe radio, hetgeen dat effect heeft op het mobiele signaal. De update wordt in fases uitgerold, dus het is mogelijk dat je de update pas over enkele weken ontvangt. Als de nieuwe software-versie beschikbaar is, krijg je automatisch een melding van op je Galaxy Note II.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Note 2
Samsung Galaxy Note 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu