Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Update maakt slimme schermen van Google nog slimmer

Colin Baak
20 oktober 2020, 9:13
2 min leestijd
Update maakt slimme schermen van Google nog slimmer

In een uitgebreide blogpost heeft Google verschillende nieuwe mogelijkheden aangekondigd voor slimme schermen. Onder andere de Google Nest Hub en Hub Max krijgen een donkere modus, mediapagina en ondersteuning voor meerdere accounts.

Lees verder na de advertentie.

Update slimme schermen Google: 10 vernieuwingen

Google heeft een tiental vernieuwingen aangekondigd voor slimme displays, waaronder de Nest Hub en Nest Hub Max. Zo biedt de update de mogelijkheid om een donker thema te gebruiken op de schermen. Google noemt dat dit vooral goed is voor gebruik in het donker, omdat er minder licht van het display uitstraalt.

Donkere modus

Zo’n donkere modus wordt op smartphones al tijden gebruikt. Activeren kan automatisch op basis van zonsopkomst en -ondergang. Tot slot is in te schakelen dat het thema verandert op basis van het omgevingslicht.

Organized pages to find the things that matter to you.

Meerdere accounts

Een tweede grote verandering is het kunnen gebruiken van meerdere accounts. Zo kan info van die accounts getoond worden op het slimme scherm en hoef je niet constant te wisselen.

Dat is handig voor onder andere het tonen van meerdere agenda’s, of andere activiteiten. Andere aanpassingen bestaan onder andere uit een mediapagina. Daarop wordt allerlei muziek aangeraden van bijvoorbeeld Spotify. Ook content van streamingdiensten zoals Netflix of Disney Plus wordt daar getoond.

Inzicht in je slimme huis

Er is tot slot een ‘home control’-scherm geïntroduceerd, waarbij je inzicht hebt in al je slimme en verbonden apparaten. Een ander scherm toont een overzicht van de hele dag. Zo weet je direct wat voor afspraken je hebt, kun je het nieuws checken en zie je onder andere het weerbericht.

Ook kun je zo’n slim scherm nu gebruiken als wake-up-light. Eenmaal ingesteld zal het scherm steeds feller gaan schijnen, waardoor een zonsopkomst wordt nagebootst.

Lees meer over ons maandthema: (slim) wonen

De maand oktober staat Android Planet in het thema van slimmer wonen. Zo schreven we al over de betaalbare nieuwe Nest-thermostaat en nieuwe slimme verlichting van Hema. Ook publiceerden we de Google Nest Audio review en lieten we weten hoe je makkelijk en snel een speakergroep in Google Home aan kunt maken.

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu