De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp-update laat je verwijderde bestanden opnieuw downloaden

Thomas Haenen
16 april 2018, 9:28
2 min leestijd
WhatsApp-update laat je verwijderde bestanden opnieuw downloaden

Heb je weinig opslagruimte op je smartphone, dan ben je al gauw geneigd regelmatig je WhatsApp-foto’s weer te verwijderen. De berichtendienst helpt je een handje en laat je de bestanden later opnieuw downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je met WhatsApp oude foto’s downloaden

Foto’s en video’s waren tot voor kort maar beperkt beschikbaar via WhatsApp. Nadat je een ontvangen foto verwijderde van je smartphone, was er geen mogelijkheid om deze opnieuw te downloaden. Zelfs als het beeld slechts enkele minuten oud was, leek het direct verwijderd te worden van de WhatsApp-servers. De enige optie: de verzender vragen om de foto opnieuw te sturen. Daar is nu verandering in gekomen.

De nieuwste versie van WhatsApp biedt je namelijk de optie om verwijderde media opnieuw te downloaden. Daarvoor hoef je in het WhatsApp-gesprek alleen opnieuw op de ‘Download’-knop te drukken.

update-whatsapp-oude-fotos-downloaden

Let op: het gaat daarbij alleen om foto’s en video’s die je van je smartphone hebt verwijderd, bijvoorbeeld om opslagruimte vrij te maken. Zijn de berichten zelf (door jou of de verzender) uit WhatsApp verwijderd, dan kun je ze ook niet opnieuw downloaden.

WhatsApp bewaart je foto’s

Deze wijziging betekent wel dat WhatsApp je foto’s en video’s voor langere tijd bewaart op zijn eigen servers. Uit een test van WABetaInfo blijkt dat vrijwel alle media van twee tot drie maanden oud opnieuw gedownload kan worden. Alles dat ouder is, kan niet opnieuw worden gedownload.

Deze foto’s en video’s worden overigens gewoon versleuteld opgeslagen en verzonden, net als alle andere berichten op WhatsApp. Dat betekent dat ze alleen door jou en de ontvanger van het bericht bekeken kunnen worden, en dat het voor kwaadwillenden nagenoeg onmogelijk is om mee te kijken. Ook de bestanden die bewaard worden op de servers van de chat-app zijn niet inzichtelijk voor anderen.

Lees meer over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu