Updategeschiedenis Android-telefoons bedroevend

Redactie
28 oktober 2011, 13:52
2 min leestijd
Updategeschiedenis Android-telefoons bedroevend
Updategeschiedenis Android-telefoons bedroevend

Website The Understatement heeft de updategeschiedenis van alle Android-telefoons en iPhones die tot het midden van vorig jaar in de Verenigde Staten zijn uitgebracht in een grafiek. Hieruit is te zien dat Android er niet goed vanaf komt als het om updates aankomt. Waar alle iPhones steeds de nieuwste updates krijgen, is het voor een Android-telefoon maar afwachten of een update in de maak is. De reden dat The Understatement de grafiek maakte is het nieuws dat de Google Nexus One geen updates meer krijgt. Dit zorgde voor vragen over hoe Google met updates overgaat, maar de grafiek laat zien dat de Nexus One het bijzonder goed doet vergeleken met de rest van de Android-telefoons.

In totaal zijn achttien Android-telefoons in kaart gebracht. Zeven hiervan hebben nog nooit de meest recente Android-versie gehad. Elf van de achttien kregen binnen een jaar nadat ze uitkwamen gene updates meer. Vijftien toestellen hebben geen Gingerbread maar een oudere Android-versie. Slechts twee toestellen maken een reële kans op de Ice Cream Sandwich update. De grafiek laat de updates zien in vergelijking met de eerste dag dat de telefoons beschikbaar waren. Als je als klant de telefoons later koopt is de updategeschiedenis dus nog erger.

Lees verder na de advertentie.

De slechte updategeschiedenis van Android-telefoons heeft volgens The Understatement drie negatieve gevolgen. Consumenten worden zo benadeeld. Als je een abonnement voor twee jaar afsluit met een Android-telefoon betekent dat je aan het einde niet meer over de nieuwste software beschikt, anders dan bij de iPhone. Ontwikkelaars worden zo ook beperkt. Zo moeten apps nog steeds voor oude Android-versies geschikt blijven, omdat het merendeel ze anders niet kan gebruiken. Daarnaast brengt oude software ook veel veiligheidsproblemen met zich mee.

Dat de telefoons niet geüpdatet worden heeft ermee te maken dat fabrikanten liever hebben dat je een nieuw toestel koopt. Hoewel de meeste telefoons hardwarematig in staat zijn om updates te ontvangen, zie de vele mods van CyanogenMod met de nieuwste Android-software, is het voor veel fabrikanten winstgevender om steeds nieuwe toestellen uit te brengen. Inmiddels heeft Google hier een stokje voor gestoken met de Android Update Alliance, waarbij fabrikanten telefoons tot achttien maanden lang van de nieuwste software moeten voorzien, mits ze dit hardwarematig aankunnen.

Updategeschiedenis iPhone en Android-telefoons
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu