De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Updateknop in Android werkt niet meer: wordt in 2018 gerepareerd

Erwin Vogelaar
8 december 2017, 20:26
2 min leestijd
Updateknop in Android werkt niet meer: wordt in 2018 gerepareerd

Eerder dit jaar kwam het blije nieuws dat de updateknop in Android eindelijk werkt zoals je verwacht. Dat is inmiddels niet meer zo, maar in 2018 komt er een update.

Lees verder na de advertentie.

Updateknop in Android werkt niet meer

Eerder dit jaar hadden we goed nieuws: de updateknop in Android 8.0 (Oreo) werkt zoals je zou verwachten. Helaas is de knop inmiddels weer stuk. Pas in 2018 kan de knop met een patch voor Google Play Services weer zijn werk doen.

Toen je voorheen de updateknop van Android indrukte, checkte het systeem of een nieuwe versie van Android al voor je klaarstond. Was dit nog niet het geval, dan had je pech en moest je het later nog eens proberen. Met een nieuwe versie van Google Play Services is de knop aangepast. Hierdoor krijg je direct de uitrollende update als je er om vraagt. De update hoeft dus niet meer specifiek naar jou uitgerold te zijn om deze te installeren.

updateknop

Dat is fijn voor iedereen die graag vlot updates installeert. Een wenselijke praktijk, omdat toestellen veiliger zijn met de nieuwste updates. Helaas werkt de knop inmiddels niet meer.

De knop is stukgegaan door een nieuwe update van Google Play Services. Dit heeft Google-medewerker Elliott Hughes bekend gemaakt via een bericht op Google+. Het gaat om twee onderdelen die sinds de update niet meer goed met elkaar communiceren. Intern is het foutje alweer opgelost en werkt de updateknop weer zoals je verwacht. Het is echter te laat om deze patch nog dit jaar uit te rollen naar gebruikers. Hughes belooft dat intern het testproces wordt verbeterd, zodat dit probleem niet nog een keer voorkomt.

Android 8.0-updates

Benieuwd of jouw toestel een update naar Android 8.0 krijgt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons grote Android 8.0 update-overzicht staat welke apparaten Oreo krijgen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu