Google wil alternatieve usb-c-oplaadtechnieken tegenhouden

Erwin Vogelaar
9 november 2016, 21:15
2 min leestijd
Google wil alternatieve usb-c-oplaadtechnieken tegenhouden

Google wil alternatieve usb-c-oplaadtechnieken tegenhouden die gebruikt worden in Android-toestellen. Onder andere Qualcomm’s Quick Charge zou hierdoor niet meer mogen.

Lees verder na de advertentie.

Usb-c-oplaadtechnieken

Als we het hebben over de accu van onze smartphones, dan willen we twee dingen: dat het opladen snel gaat en dat de accu het vervolgens lang volhoudt. Dat tweede punt schiet nog niet heel erg op, want onze smartphones gaan zelden langer dan een dag mee. Wel zijn verschillende bedrijven bezig om manieren te bedenken voor het sneller opladen van onze toestellen. Onder andere Qualcomm heeft zo’n technologie in handen met Quick Charge. Hier zijn al verschillende versies van verschenen, die we inmiddels in allerlei Android-toestellen terugvinden. Een jaar geleden publiceerden we nog een lofzang over Quick Charge. Toch lijkt het einde in zicht voor dergelijke technologieën.

usb-c-oplaadtechnieken

Google heeft in zijn Android Compatibility Definition Document, met regels over waar een toestel aan moet voldoen om met Android te werken, nieuwe regels opgesteld voor Android 7.0 (Nougat). Hierin staat nu dat Google ‘sterk aanraad’ om deze snelle oplaadmethode’s niet meer te gebruiken. Het blijft echter niet bij een aanraden, want Google zegt iets later dat het voor toekomstige versies van Android het mogelijk gaat verplichten dat toestellen de standaard usb-c-oplaadmethode gebruiken.

Usb-c is opgezet als een nieuwe standaard. Het is echter niet de bedoeling dat verschillende bedrijven daar hun eigen ding mee gaan doen. Niet alleen is het onveilig dat bij deze snellere oplaadmethode’s de spanning boven het standaardniveau wordt opgeschroefd, maar ook zorgt het ervoor dat opladers niet altijd uitwisselbaar zijn tussen verschillende toestellen. Zo kan het voorkomen dat de lader van een toestel schade doet bij gebruik met een ander toestel. Google zou graag een enkele standaard in de Android-toestellen zien en niet dat elk bedrijf met een eigen standaard voor opladen komt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu