Ustream videostreaming nu beschikbaar voor Android

Redactie
21 september 2009, 12:03
1 min leestijd
Ustream videostreaming nu beschikbaar voor Android
ustream

Qik krijgt concurrentie: in de Android Market is vanaf nu de applicatie Ustream voor Android te vinden. Net als Qik kun je daarmee live videostreamen en uitzenden op het web. De eerste ervaringen zijn goed: er is slechts een vertraging van maar 3 seconden via 3G. De latency is bij Ustream beter dan de concurrentie en ze bieden ook een interessante nieuwe functie: gebruikers kunnen een videostream overnemen en verder gaan met uitzenden vanaf een andere bron.

Zo kun je een echte nieuwsuitzending maken: terwijl je op locatie een filmpje hebt gemaakt kun je daarna meteen overschakelen naar de presentator in “de studio” (ook als dat gewoon je kantoor thuis is).

Lees verder na de advertentie.

Sinds juni is het al mogelijk om videostreams via Qik te maken. Maar Ustream biedt toch wel wat meer mogelijkheden: je kunt een poll houden tijdens het uitzenden van je video, er is geïntegreerde chat mogelijk en je kunt twitteren met de kijkers. Ook kun je video’s in hogere kwaliteit lokaal filmen, die je pas later uploadt. Op de iPhone is al een Ustream-applicatie beschikbaar, maar die kan niet live uitzenden. Dat heeft vooral met Apple’s beperkingen te maken en niet met de hardware.

Installeren is mogelijk door ‘ustream’ als zoekbegrip in de Android Market in te voeren, of door onderstaande QR-code te scannen. Je hebt minimaal Android 1.5 (Cupcake) nodig om te kunnen gebruiken; de software werkt nog niet samen met de Cyanogen ROM (op basis van Android 1.6). De Android Market-link naar de applicatie (tv.ustream.usclient) wekt een beetje de indruk dat ‘ie alleen voor Amerikaanse gebruikers bedoeld is, maar we zien ‘m toch gewoon in de Nederlandse Android Market staan.

Meer info: Ustream.tv/mobile
Eerste ervaringen: TechCrunch

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's