De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: LG toont nieuwe features van UX 5.0

Erwin Vogelaar
28 maart 2016, 14:38
2 min leestijd
Video: LG toont nieuwe features van UX 5.0

In een video laat LG de nieuwe software  van de LG G5 zien: UX 5.0. Met ruimte voor de nieuwe camera-app en LG Friends.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt UX 5.0

Half april is het zover, want dan komt de LG G5 uit. Het nieuwste vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf valt onder andere op door het modulaire design. Aan de onderkant van het toestel zit een sleuf die gebruikers kunnen losmaken om de accu te vervangen en andere hardwaremodules te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Cam Plus, waarmee je fysieke cameraknoppen aan het toestel toevoegt. Toch wil LG naast de hardware ook de nadruk op de software leggen, met het nieuwe UX 5.0.

https://www.youtube.com/watch?v=lk8Zs3Mlbcs

In bovenstaande video wordt elk nieuw onderdeel van de interface getoond. Allereerst is er aandacht voor de LG Friends. Deze serie aan apparaten moeten de LG G5 extra dimensie geven. Zo is er een 360 graden-camera, vr-bril en zelfs een rollend robotje met een camera. Al deze apparaten kun je in de LG Friends Manager-app besturen.

De camera is vernieuwd met onder andere Auto Shot, dat automatisch foto’s maakt als je poseert voor een selfie. In Multi-View kun je meerdere perspectieven in één foto plaatsen, door deze in losse kadertjes te zetten. Bijvoorbeeld een selfie en een foto vanuit de camera aan de achterkant, maar ook de LG Friends kunnen helpen. Uiteraard zijn er ook filters in de camera-app aanwezig. Ook zien we in de video een nieuwe app-drawer, een app voor jouw gezondheid en een app voor de gezondheid van je telefoon. Aan het eind van de video weet LG zelfs nog trots te zijn op een klok.

LG G5 reserveren

De LG G5 heeft een adviesprijs van 699 euro. Het toestel is nu te reserveren, waarbij je een Cam Plus-module (ter waarde van 99 euro) cadeau krijgt. Naast de fysieke knoppen voegt de module ook een ingebouwde accu toe, die de totale accucapaciteit  opkrikt naar 4000 mAh.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu