Vacature: Android Planet zoekt een techredacteur (bijbaan)

Michel van 't Klaphek
8 juni 2021, 13:01
4 min leestijd
Vacature: Android Planet zoekt een techredacteur (bijbaan)

Bij Android Planet en iPhoned zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste techredacteur voor enkele avond- en weekenddiensten (8 – 16 uur per week). Kom jij ons team versterken? Solliciteer dan nu!

Android Planet zoekt techredacteur (bijbaan)

BigSpark, de uitgever van Android Planet en zustersite iPhoned, is op zoek naar een nieuwe techredacteur (m/v). Het liefst verwelkomen we een student (journalistiek) die enkele avond-/weekenddiensten zelfstandig verslag kan doen van belangrijk nieuws op Android- en Apple-gebied.

Techredacteur: ons verlanglijstje

We zoeken een redacteur met relevante ervaring. Je hebt een passie voor tech, online en journalistiek en het volgende is op jou van toepassing:

 • Je bent (enkele) avonden en/of weekenddagen beschikbaar (in totaal 8 tot 16 uur per week);
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt affiniteit met tech in het algemeen, met in het bijzonder Android, Apple en andere mobiele thema’s;
 • Je zit vol met ideeën en de mentaliteit om deze gelijk uit te voeren;
 • Je bent altijd op zoek naar manieren om jezelf en je artikelen te verbeteren;
 • Je bent secuur, zorgvuldig, creatief, zelfstandig en kritisch;

Daarnaast waarderen we het als je ervaring hebt met WordPress en SEO en je uit de voeten kan met beeldbewerking en social media.

oneplus 8 pro review

Dit bieden wij jou

 • Mogelijkheid om voor een miljoenenpubliek te schrijven en zo te werken aan je cv;
 • De kans om jouw journalistieke vaardigheden in de praktijk te brengen én verder te ontwikkelen;
 • Marktconforme vergoeding die afhankelijk is van ervaring. Een richtlijn is 10-15 euro bruto per uur bij indiensttreding, of een freelancetarief van 15-20 euro per uur;
 • Volledige flexibiliteit in waar je werkt;
 • Reiskosten naar ons kantoor in hartje Nijmegen vergoed;
 • De kans om nieuwe hardware als eerste te zien en proberen;
 • Volop doorgroeimogelijkheden binnen een jong en enthousiast team;
 • Ervaren redactie om jou te begeleiden.

Dit ga je doen

Op de redactie van BigSpark liggen er direct diverse uitdagingen op je te wachten, waaronder:

 • Tijdens avonddiensten (van 18:00 tot ongeveer 21:00 uur) en/of weekenddagen (van ongeveer 09:00 tot 12:00 uur) schrijvend verslag doen van belangrijk nieuws op Android- en Apple-gebied, dit onder de aandacht brengen en in perspectief plaatsen, zodat het begrijpelijk is voor onze lezers;
 • Je test de nieuwste smartphones, tablets en andere gadgets. Je speurt de App Store en Play Store af op zoek naar onderscheidende apps die de moeite waard zijn om gedownload te worden. Daarna leg je de voor- en nadelen bloot en vertaal je dit naar een objectief en onafhankelijk advies, bijvoorbeeld in een review;
 • Je helpt onze lezers om wegwijs te worden in de wereld van smartphones en tech. Je maakt koopgidsen en toestelpagina’s, waarmee je mensen helpt om betere (aankoop)keuzes te maken;
 • Je verdiept je in de trends, zet interviews op en checkt of de feiten kloppen. Je krijgt de ruimte om in een thema te duiken en hier een kwalitatief opiniestuk of achtergrondverhaal van te maken;
 • Je denkt samen met de rest van BigSpark mee over nieuwe manieren om onze websites te verbeteren en onze doelgroep nog beter te informeren en amuseren met de dingen die we maken.

Over BigSpark

Bij BigSpark werken we met een jong en ambitieus team aan betekenisvolle concepten en ideeën, waarmee we het verschil kunnen maken. Dit doen we vanuit onze werklocatie in Nijmegen, vlak naast het Centraal Station. Ons team bestaat uit meer dan 18 professionals en een selectie van de beste online experts uit de regio.

Onze sites, apps en prijsvergelijkers zitten boordevol unieke content en innovaties waarmee we een unieke positie in de markt innemen. We zijn er vol op gericht deze positie verder uit te bouwen. Je krijgt bij BigSpark de kans om echt de diepte in te gaan en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Werken bij BigSpark B.V. in Nijmegen - Online uitgever van de grootste tech-websites van Nederland

Meer weten of direct solliciteren?

Wil je meer weten over de functies en wil je eens (digitaal) koffie drinken met het team zodat je het bedrijf kan zien, kennis kan maken met je toekomstige collega’s en inhoudelijk vragen kan stellen om te kijken of er een match is? Hier staan wij zeker voor open, je bent van harte welkom!

Heb je nog vragen over de functie van techredacteur? Neem dan contact op met Michel van ‘t Klaphek via michel@bigspark.com, per telefoon op 024 – 737 01 91 of de onderstaande link. Wat voorbeelden van je eigen werk meesturen mag natuurlijk altijd, graag zelfs!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu