De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Vacature: hoofdredacteur Android Planet gezocht

Redactie
23 juli 2010, 21:12
2 min leestijd
Vacature: hoofdredacteur Android Planet gezocht
android

Android Planet zoekt een hoofdredacteur die verantwoordelijk wordt voor het dagelijkse nieuws op de site. Voorwaarde is dat je goed kunt schrijven, goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen rond Android en net zo enthousiast bent over Android als de huidige hoofdredacteur, die zich op andere werkzaamheden wil gaan richten.

Dit is geen fulltimebaan; de huidige hoofdredacteur besteedt er ca. 1 uur per dag aan. Mocht je meer tijd willen besteden, dan is dat natuurlijk prima. We denken in eerste instantie aan zo’n 2   3 eigen nieuwsberichten per dag waarin de belangrijkste ontwikkelingen aan de orde komen. Belangrijk daarbij zijn: aandacht voor lokale ontwikkelingen (Nederland en België zijn voor ons belangrijker dan de VS), goede inhoudelijke kwaliteit van artikelen, actualiteit (dus geen oud nieuws) en eerlijke berichtgeving. Android Planet is niet gebonden aan een fabrikant, operator of adverteerders. Je kunt volledig onafhankelijk verslag doen van de ontwikkelingen.

Lees verder na de advertentie.

Een journalistieke achtergrond is niet nodig, maar ervaring met WordPress is vereist en we verwachten dat je aantoonbare ervaring hebt met het schrijven van artikelen – en liefst nog iets meer. Je hebt ook te maken met het aansturen van de andere redacteuren, zult reacties in de gaten moeten houden en een bijdrage leveren aan de algemene kwaliteit van de website (bijvoorbeeld nadenken over de indeling/layout, coördineren van reviews, contact met ontwikkelaars, bezoeken van persconferenties en selecteren van binnenkomende nieuwstips). Dit is een erg veelzijdige rol, waarbij je midden in de ontwikkelingen staat.

Er staat een goede vergoeding tegenover de werkzaamheden als hoofdredacteur, maar omdat het geen fulltimebaan is, willen we geen overdreven verwachtingen wekken. Je kunt met werkzaamheden van 1   2 uur per dag natuurlijk niet een huidige fulltimebaan opzeggen). Ook een partnerconstructie of andere vorm van samenwerking is bespreekbaar. We willen dat de inhoudelijke kwaliteit van de site goed blijft, dus staan nadrukkelijk NIET open voor een ‘platte’ verkoop van de site aan de hoogste bieder.

Voor de duidelijkheid willen we nogmaals benadrukken dat het alleen zin heeft om te reageren als je al enige ervaring met het schrijven van artikelen voor een website en/of blog hebt (liefst over mobiel). Dat mag ook een persoonlijke blog zijn, als uit de artikelen maar blijkt dat je deze rol aankan.

Heb je interesse? Dan horen we graag van je via ons contactformulier (optie ‘Vragen of opmerkingen’).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu