Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Vaio gaat Android-smartphones maken’

Redactie
26 december 2014, 15:11
1 min leestijd
‘Vaio gaat Android-smartphones maken’

Vaio, het populaire laptopmerk van Sony dat inmiddels als zelfstandig bedrijf opereert, gaat in 2015 zijn eerste Android-smartphone lanceren.

Lees verder na de advertentie.

Sony verkocht Vaio begin dit jaar vanwege grote bezuinigingen binnen het bedrijf. Sony presenteerde in 2014 veelvuldig rode cijfers, en de verkoop van de laptopdivisie moet helpen bij het behalen van zwarte cijfers. Sony wil zich meer richten op het maken van tv’s en smartphones, zo gaf het eerder aan.

Vaio, dat met name laptops ontwikkelt, wil zich nu echter ook in de smartphonewereld mengen. Daarmee wordt het merk een directe concurrent van Sony.

De Android-smartphones van Vaio

vaio

Het is vooralsnog onduidelijk wat voor soort Android-smartphones Vaio gaat ontwikkelen. De verwachting is dat het merk zijn eerste Android-smartphone in januari van 2015 gaat presenteren, die van midrange-specificaties en een 5 inch-scherm wordt voorzien.

Vaio zou tevens een app hebben ontwikkeld die e-mail, bellen en videogesprekken integreert. Mogelijk is de smartphone daarmee gericht op de zakelijke markt. Ook is het mogelijk dat het bedrijf zijn smartphones alleen in Japan gaat verkopen, zoals het nu al doet met zijn laptops.

Bron: Nikkei
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu