De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

6 redenen om je smartphone wel mee te nemen op vakantie

Erwin Vogelaar
23 juli 2018, 17:06
3 min leestijd
6 redenen om je smartphone wel mee te nemen op vakantie

Je kunt ervoor kiezen om op vakantie je smartphone uit of zelfs thuis te laten, maar dat zou zonde zijn. Er zijn namelijk genoeg redenen om het toestel te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Redenen om op vakantie smartphones te gebruiken

We zijn de hele dag door met onze smartphone bezig. Tijdens de vakantie kan het daarom fijn zijn om het toestel even niet aan te raken. Hoewel we absoluut aanraden om je aandacht op je reispartners en de omgeving te leggen, zijn er ook redenen om juist wel je smartphone mee te nemen en gebruiken.

1. Ontdek de tofste locaties

Als je maar beperkt de tijd hebt op je vakantielocatie, dan wil je daar natuurlijk optimaal gebruik van maken. In plaats van de bekende vakantieboekjes kopen die al verouderd zijn als ze de drukker uitrollen, staan er fantastische apps in de Play Store vol tips. Via apps vind je niet alleen de beste locaties om te bezichtigen, maar ook de lekkerste restaurants, tofste clubs en wellicht een actueel feestje.

Lees ook: Ontdek je omgeving met deze apps

Wil je helemaal van het afgebakende pad stappen, dan zijn locatiegebonden games een leuke manier om dat te doen. Door op jacht te gaan naar bijvoorbeeld een Geocache, kom je op plekken die de meeste toeristen nooit zullen zien.

Ook interessant: De beste locatiegebonden games

2. Smartphone helpt brug te slaan tussen culturen

Een smartphone is tevens de ideale manier om cultuurverschillen te overbruggen. Denk bijvoorbeeld aan taal en hoe je via Google Translate de wereld om je heen naar het Nederlands omzet. Ook valuta even snel omrekenen is handig, of even Googlen of het water uit de kraan veilig is enzovoort. Door je smartphone kun je echt genieten van alles wat je vakantielocatie te bieden heeft.

vakantie smartphones

3. Reis ontspannen

Reizen kan extreem stressvol zijn. Denk bijvoorbeeld aan een overstap die je net moet halen, de specifieke regels voor het reizen met een vliegtuig of het meenemen van de juiste tickets. Gaat er ook maar iets mis, dan ligt je vaste planning compleet overhoop. Via je telefoon kun je dan altijd weer je tickets terugvinden, regels zoeken of een nieuwe route plannen.

4. Deel je belevingen

Waarom zou jij je vakantie voor jezelf houden? Deel wat je meemaakt via prachtige foto’s en filmpjes. Zo genieten je vrienden en familie een beetje met je mee. Wie weet inspireer je hen wel om volgend jaar naar dezelfde plek te gaan. Als je weer thuis bent, geniet je nog even na door alles terug te kijken.

vakantie smartphones

5. Je eigen entertainment

Hoe leuk je vrienden of partner ook zijn en hoe mooi de omgeving en het weer ook is: je hoeft daar echt niet 24/7 van te genieten. Met je smartphone pak je een momentje voor jezelf met een Netflix-serie, een goed boek, podcast of leuke game. Of slinger een Spotify-playlist aan voor een goed feestje.

6. Ideaal voor noodsituaties

Houd je toestel op z’n minst bij de hand voor noodsituaties. Natuurlijk verwacht je niet dat er iets mis gaat op je perfecte vakantie, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een smartphone is dan essentieel als je hulpverlening nodig hebt of elkaar kwijtraakt.

Lees ook: De beste nood-apps voor Android

vakantie smartphones

Niet alles hoeft aan te staan

Natuurlijk hoeft niet alles op je smartphone aan te staan. Zo is het goed mogelijk om tijdens je vakantieperiode geen e-mails te lezen, of andere berichtjes die je van je werk krijgt op stil te zetten. Zet die WhatsApp-groepen ook eens uit, kijk niet op sociale media en laat je niet afleiden door pushmeldingen.

Met dergelijke maatregelen heb je ongetwijfeld minder behoefte om meerdere keren per uur je smartphone erbij te pakken, maar heb je ‘m toch in handbereik als je het nodig hebt.

Internet in het buitenland

Om bovenstaande dingen te doen heb je natuurlijk wel een internetverbinding nodig. Hoe zit dat nou eigenlijk met roaming op vakantie?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu