Vanaf juni meerdere apk-bestanden per app in de Android Market

Redactie
12 mei 2011, 20:43
1 min leestijd
Vanaf juni meerdere apk-bestanden per app in de Android Market
android-market

Google heeft aangekondigd dat met Ice Cream Sandwich minder fragmentatie zal optreden, omdat de twee losse firmwareversies voor smartphones en tablets (Gingerbread en Honeycomb) worden samengevoegd. Maar er komt nog een andere verbetering aan: het wordt straks mogelijk om meerdere apk’s in de Android Market aan te bieden. Dit geldt vanaf juni. Ontwikkelaars kunnen dan aparte versies van hun apps uitbrengen, gericht op verschillende apparaten. Eric Chu, Mobile Platforms Program Manager bij Google, vertelde ontwikkelaars dat de apps bijvoorbeeld op verschillende schermformaten of op verschillende versies van Android zijn gericht. Als een gebruiker de Android Market doorzoekt, krijgt hij alleen de versie te zien die geschikt is voor zijn apparaat.

Als gebruiker zie je maar één app, met één naam. Achter de schermen zijn er echter meerdere apk’s waarbij je telefoon of tablet automatisch de juiste pakt. De apps kunnen ook geoptimaliseerd zijn voor Google TV, die immers ook volledige toegang tot de Android Market krijgt. Ontwikkelaars zouden zelfs een app kunnen maken voor toestellen met een snelle processor. Er zijn momenteel 310 verschillende Android-toestellen op de wereldwijde markt, dus als een ontwikkelaar voor elk toestel een aparte apk wil maken, zal dat een hele klus worden.

Lees verder na de advertentie.

Ben je ontwikkelaar en wil je alles weten over de Android Market vanuit het perspectief van de ontwikkelaars, dan kun je onderstaande 52 minuten durende video kijken, waarin Eric Chu diverse aankondigingen doet:

Categorie: Firmware
Spotlight: Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's