Vanavond Nederlandse presentatie van Nokia N900 en Maemo 5

Redactie
7 oktober 2009, 16:50
2 min leestijd
Vanavond Nederlandse presentatie van Nokia N900 en Maemo 5
nokia_n900

Vanavond gaat Nokia de Nokia N900 en het Maemo 5-platform in Nederland presenteren. Omdat meerdere mensen in de reacties op een eerder nieuwsbericht aangaven dat ze best geïnteresseerd zijn om eens wat meer te lezen over Maemo en de Nokia N900, zal ik hier een vooruitblik geven op wat er vanavond te horen is. De meeste informatie over de Nokia N900 is immers al wel bekend en Nokia heeft al demofilmpjes uitgebracht waarin je alle functies kunt zien.

In juli was er een gerucht dat Nokia misschien wel op Android zou overstappen en in september het eerste toestel zou aankondigen. Dat gerucht werd al snel ontkend door Nokia en bleek ook niet waar: de maand september kwam en ging weer voorbij, zonder dat er een Android-aankondiging van Nokia volgde.

Lees verder na de advertentie.

Nokia heeft het in eigen huis ontwikkelde Maemo-platform, net als Android gebaseerd op Linux. De Nokia N900 is voorzien van een Mozilla-browser, volledige Flash-ondersteuning (9.4) en de mogelijkheid om via het dashboard tussen meerdere browservensters te wisselen:

maemo

Maemo is touchscreen-gebaseerd en heeft meerdere interactiemogelijkheden, zoals een ‘hover and manipulation’-mode, die in onderstaand filmpje wordt gedemonstreerd. Door te dubbeltappen op een bepaald gedeelte van het scherm zoom je in. Draai je je vinger met de klok mee over het touchscreen, dan zul je zien dat je inzoomt. Uitzoomen gaat op dezelfde manier, door tegen de klok in te draaien met je vinger.

De Nokia N900 heeft een scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels, dus er past behoorlijk wat info op het scherm. En je kunt er ook nog mee bellen! Binnenkort meer over Maemo en de Nokia N900. Moeten we Maemo zien als een bedreiging voor Android? Of als een mooie aanvulling erop?

Demovideo over de eigenschappen van de N900 en een demonstratie van de webbrowser:

Hieronder zie je een promofilmpje waarin alle aspecten van Maemo 5 nog eens apart worden toegelicht:

Voor meer info: maemo.nokia.com en Nokia Conversations

Spotlight: Nokia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's