Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google maakt Play Store veiliger: deze type apps zijn niet meer welkom

Erwin Vogelaar
28 juli 2018, 10:09
2 min leestijd
Google maakt Play Store veiliger: deze type apps zijn niet meer welkom

Google voert nieuwe regels door voor een veiligere Play Store. Hierdoor zijn verschillende soorten apps niet meer welkom in de digitale winkel.

Lees verder na de advertentie.

Veiligere Play Store door deze regels

Het is geen geheim dat de Play Store van Android een probleem heeft met onveilige apps. Daarom gaat Google verschillende categorieën apps weren van de winkel, waaronder apps die bewust of onbewust op andere apps lijken.

Dat gaat niet alleen om nep-apps die gebruikers proberen te foppen. Ook apps die praktisch dezelfde ervaringen bieden als andere apps in de Play Store zijn niet meer welkom. Apps die worden gemaakt door een automatische dienst, gebaseerd op een template, worden vanaf nu ook geweerd.

veiligere play store

Een andere belangrijke nieuwe categorie onwelkome apps zijn cryptovalutaminers. Eind vorig jaar werd duidelijk dat steeds meer apps opduiken die op de achtergrond cryptovaluta zoals bitcoin minen. Dat kan voor een hoop problemen zorgen.

Lees meer: Nieuwe Android-malware blijkt stiekem cryptovaluta te vergaren

Kinderen en wapens

Ook wil Google de Play Store veiliger maken voor kinderen. Zo worden apps waarin minderjarigen worden geseksualiseerd direct verwijderd, net als apps die voor kinderen worden gemaakt maar toch volwassen thema’s bevatten.

In de Play Store is verder pornografie niet welkom, net als apps die het verkoop van wapens mogelijk maken. Ook weert Google onder andere apps die geweld of haat richting individuelen gebaseerd op ras, religie, seksuele oriëntatie, gender enzovoort bevorderen.

Lees ook: De Play Store is het grootste nadeel van Android

Google en de Play Store

Hoewel de Play Store als onveilig wordt gezien, werkt Google wel hard om daar wat aan te doen. Zo zijn er in 2017 maar liefst 39 miljoen schadelijke apps verwijderd. Toch is het nog steeds belangrijk om op te letten. Daarom geven we 5 tips om Google Play zo veilig mogelijk te gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu