Verbeterde versie Galaxy S5 heeft QHD-scherm en LTE-A ondersteuning

Gijs Ettes
18 juni 2014, 8:58
1 min leestijd
Verbeterde versie Galaxy S5 heeft QHD-scherm en LTE-A ondersteuning
verbeterde galaxy s5

Samsung heeft in Zuid-Korea een  verbeterde Galaxy S5 getoond die is voorzien van een 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Aangezien het toestel dezelfde schermgrootte heeft als zijn voorganger, komt de pixeldichtheid uit op een indrukwekkende 576 ppi.

Daarnaast kan de nieuwe S5 overweg met LTE Advanced, de opvolger van de huidige LTE-standaard die stukken sneller is. LTE Advanced kan een theoretische snelheid van circa 300Mbit/s (37,5 MB/s) behalen, waar het huidige 4G op 100 Mbit/s (12,5 MB/s) blijft steken. De verbeterde Galaxy S5 wordt aanvankelijk alleen gelanceerd in Zuid-Korea, al werd een LTE-A versie van het toestel dinsdag ook in Nederland getoond tijdens een persconferentie van KPN.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde Galaxy S5 heeft indrukwekkende specs

lg g3 vs galaxy s5

De nieuwe Galaxy S5 is onder de motorkap flink door Samsung onder handen genomen. Zo is er een Snapdragon 805-chip aan boord en 3GB aan werkgeheugen in plaats van 2GB. Klanten van de Koreaanse provider SK Telecom kunnen bovendien kiezen voor een rode variant van het toestel.

In onze LG G3 VS Galaxy S5 vergelijking kun je lezen dat LG’s vlaggenschip het op meerdere vlakken wint van het Samsung-toestel. Onder andere het scherm, design en de prijs zijn beter. Mocht de verbeterde Galaxy S5 ook zijn weg naar ons land vinden, dan heeft de LG G3 er echter  fikse concurrentie bij. Een goedkoper alternatief voor beide smartphones dat nu al verkrijgbaar is, is de  Huawei Ascend P7.

Lees meer

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de Galaxy S5. Check ook ons overzicht met de beste Galaxy S5 aanbiedingen van dit moment.

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu