Placeholder

De mensen van Chipworks.com hebben onlangs een Galaxy Tab en een Galaxy S uit elkaar gehaald. Op bepaalde chips troffen zij ‘verborgen berichten’ aan. Het gaat om kleine pictogrammen (chip art) van een clown, een drummer en een soort nijlpaard-draak-wezen. Grappig genoeg is er volgens de mensen van Chipworks ook een kuiken zichtbaar met een eierschil op zijn hoofd. Wij kennen dit kuikentje natuurlijk als Calimero!

Fabrikanten van chips spelen al langer dan vandaag met minuscule boodschappen op geïntegreerde schakelingen. Vaak zijn er hoogstens een paar piepkleine kunstwerken te zien op chips, maar in de apparaten van Samsung waren er veel meer zichtbaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook leuk, de boodschap ‘If you can read this, you are much too close’. Deze boodschap staat op de Infineon PMB5703, een chip die gebruikt wordt om gegevens te ontvangen. Om je een idee te geven hoe klein deze boodschap is: de ‘o’ in het woord ‘you’ is 1,5 bij 2 micrometer groot. een gemiddelde menselijke haar is 25 micrometer dik.

Bron: Chipworks

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.