Zo gaat Facebook Messenger mogelijk Snapchat achterna

Redactie
13 november 2015, 11:08
1 min leestijd
Zo gaat Facebook Messenger mogelijk Snapchat achterna

Facebook Messenger krijgt mogelijk een nieuwe Snapchat-achtige functie: berichten die  na een tijdje  automatisch gewist worden. De nieuwe functie wordt momenteel getest in Frankrijk.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers krijgen met de feature de mogelijkheid in Facebook Messenger berichten te sturen met een  ingebouwde  zelfdestructie-functie. Na één uur verwijdert Facebook automatisch het verzonden bericht, waarna deze niet meer is terug te zien. Een aantal Facebook-gebruikers in Frankrijk krijgt  de kans de nieuwe functie uit te proberen.

Zo werkt het

Om de verdwijnende Facebook Messenger chats  te gebruiken, moeten gebruikers in Frankrijk op een zandloper-icoontje drukken dat  is toegevoegd aan de app. Wil je een gewoon bericht versturen, dan zet je het zandlopertje weer uit.

facebook messenger chats

Facebook liet aan  Buzzfeed  weten de verdwijnende berichten vooral te zien als een geinige nieuwe optie voor gebruikers. Wanneer de nieuwe functie wordt uitgerold naar de 700 miljoen gebruikers van Facebook Messenger blijft vooralsnog onduidelijk en hangt waarschijnlijk af van de testresultaten in Frankrijk.

Snapchat

Berichten die na een bepaalde tijd verdwijnen, zijn natuurlijk niets nieuws. Op Snapchat kun je instellen hoe lang iemand jouw foto of filmpje mag bekijken, wat Facebook eerder al probeerde te imiteren met het inmiddels verdwenen Poke.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Buzzfeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu