Verkoop Android-smartphones groeit explosief door

Redactie
14 mei 2013, 12:55
1 min leestijd
Verkoop Android-smartphones groeit explosief door
android_king

Android is in het eerste kwartaal van 2013 explosief doorgegroeid. Bijna 75 procent van alle verkochte smartphones draaide op Google’s mobiele besturingsysteem. Op de tweede plaats stond Apple met 18 procent. De verwachting is dat de nieuwe Galaxy S4 hoge ogen gaat gooien.

Dat blijkt uit de cijfers van onderzoeksbureau Gartner. Uit de cijfers blijkt dat Android wereldwijd flink is gegroeid en dat fabrikanten als Samsung, LG, het Chinese ZTE en Huawei een groot aandeel hebben. Uit het overzicht van Gartner blijkt dat Sony, die recentelijk zijn vlaggenschip Xperia Z introduceerde, een vrij kleine speler in de totale markt is. HTC wordt daarnaast niet eens individueel genoemd.

Lees verder na de advertentie.

gartner

Het is daarbij interessant om te vermelden dat in het eerste kwartaal van 2013 geen groot Android-vlaggenschip is gelanceerd. Dergelijk high-end toestellen worden pas in het tweede kwartaal van 2013 echt goed verkocht. Op de derde en vierde plek staan respectievelijk BlackBerry (3 procent) en Windows Phone (2,9 procent).

Samsung Galaxy S4

Volgens Gartner gaat de Galaxy S4, het nieuwe toptoestel van Samsung, voor een flinke groei van Android-verkopen zorgen: “Onze verwachting is dat de Galaxy S4 echt populair gaat worden ondanks dat het toestel vergeleken met de Galaxy S3 meer een evolutie is dan een compleet nieuwe revolutie.”

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu