Verkoop Android-toestellen verloopt trager dan HTC had verwacht

Redactie
1 augustus 2009, 22:39
1 min leestijd
Verkoop Android-toestellen verloopt trager dan HTC had verwacht
htc omzet

De Taiwanese smartphonemaker HTC is tot nu toe de belangrijkste fabrikant van Android-toestellen. Helaas gaat de verkoop niet helemaal zoals verwacht: HTC heeft de omzetverwachtingen voor 2009 bijgesteld omdat er minder toestellen worden verkocht dan ze aanvankelijk hadden gepland. Dat ligt overigens niet alleen aan Android: ook de verkoop van Windows Mobile-toestellen verloopt langzamer.

HTC geeft verder de trage uitrol van China’s 3G-netwerken de schuld. Daardoor moesten ze geplande toestellen uitstellen. HTC verwacht nu dat de omzet voor 2009 iets lager ligt dan vorig jaar. De plannen om elk jaar 10 procent groei te maken, gaan daarmee niet lukken.

Lees verder na de advertentie.

HTC’s gemiddelde verkoopprijs per toestel daalde in het tweede kwartaal van $364 naar $358 per stuk. Vorig jaar in het tweede kwartaal was de verkoopprijs nog $381 per toestel. Marktonderzoeker IDC is van mening dat de sterke concurrentie in de mobiele telefoonmarkt tot een prijzenoorlog heeft geleid, waar de consumenten van profiteren door lagere prijzen. Maar volgens HTC zijn analisten overdreven bezorgd over de prijsdruk. Ze zullen zich blijven richten op het middensegment en zullen zorgen dat de lagere prijzen niet tot slechtere gebruikerservaringen zullen leiden.

Via: The Standard

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's