De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Huawei verkoopt 100 miljoen smartphones in 2015

Gijs Ettes
18 december 2015, 15:35
1 min leestijd
Huawei verkoopt 100 miljoen smartphones in 2015

Het gaat goed met Huawei: de Chinese fabrikant van onder meer smartphones verkocht dit jaar al 100 miljoen toestellen. Daarmee heeft het bedrijf zijn eigen forecast gehaald.

100 miljoen Huawei-smartphones

Medio juli gaf Huawei aan 100 miljoen smartphones te willen verkopen in 2015 en net voor het einde van het jaar heeft het bedrijf dat aantal gehaald. Daarmee is de verkoop van Huawei-smartphones flink gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen er ook al een respectabel aantal van 75 miljoen toestellen over de toonbank gingen. Met de feestdagen voor de deur en de recente release van de Nexus 6P (eveneens van Huawei) is het aannemelijk dat de verkopen in 2015 nog hoger uitvallen.

huawei-smartphones

Naast de Nexus 6P bracht Huawei dit jaar onder meer de P8, P8 Lite en Mate S uit. Stuk voor stuk smartphones die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden, al moet je wel kunnen leven met de rommelige EMUI-skin die de Chinese fabrikant over Android heenlegt. Daar heeft de Nexus 6P gelukkig weinig last van.

De Huawei P8 lijkt het in ons land het beste te doen, wat mede is te danken aan de marketingstrategie van Huawei. Het metalen vlaggenschip is breed verkrijgbaar voor  minder dan 400 euro (los) en voor een Huawei P8 met abonnement ben je twee tientjes kwijt, waarbij je niet hoeft bij te betalen voor het toestel. Check ook onze uitgebreide Huawei P8 review.

Huawei P8

Huawei P8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 309,99

Bekijk prijzen

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8
Huawei P8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu