De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Huawei verwacht dat verkopen flink dalen door blokkade Trump’

Rens Blom
17 juni 2019, 10:34
2 min leestijd
‘Huawei verwacht dat verkopen flink dalen door blokkade Trump’

De internationale verkoop van Huawei-smartphones daalt dit jaar met 40 tot 60 procent, claimt een doorgaans betrouwbare bron. Huawei ondervindt grote problemen omdat het van de Amerikaanse regering geen zaken meer mag doen met Amerikaanse bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

‘Huawei rekent op flink lagere verkoopcijfers’

Het handelsverbod is in mei ingegaan omdat de Amerikanen Huawei van spionage verdenken. Nu Amerikaanse bedrijven niet meer zonder toestemming onderdelen mogen verkopen aan Huawei, kan de Chinese fabrikant niet meer aan belangrijke componenten komen. Om die reden zou Huawei de productie van zijn smartphones al hebben verlaagd.

Het bedrijf houdt ook rekening met dalende internationale verkoopcijfers. Een paar weken geleden stelde de directeur van Huawei dat de Amerikaanse sancties Huawei’s groei ‘slechts een beetje’ zouden vertragen. Volgens Bloomberg gaan verkoop- en marketingmanagers van de fabrikant echter uit van een daling tussen de 40 en 60 procent. Dit komt neer op 40 tot 60 miljoen smartphones.

De site schrijft ook dat Huawei goed kijkt naar de verkoop van de Honor 20, het nieuwste toestel van zijn dochtermerk. De Honor 20 verschijnt later deze maand in Europa, waaronder Nederland. Als de verkoopcijfers tegenvallen, wordt de smartphone mogelijk uit de winkels gehaald. Eerder gingen er al geruchten dat Huawei de release van de Honor 20 Pro mogelijk afblaast. Dit toestel zou in juli verschijnen.

Honor 20 Pro release onzeker

De onzekerheid over de Honor 20 Pro lijkt te wijten aan de software. Het toestel zou nog niet door Google gecertificeerd zijn. Als dat klopt, lijkt dat ook niet meer te mogen. Google moet als Amerikaans bedrijf namelijk de Android-licentie van Huawei intrekken. De fabrikant mag niet meer de volledige Android-versie gebruiken, waardoor nieuwe toestellen zonder Google-apps komen. Ze krijgen ook geen Android-updates.

Bestaande smartphones als de P30 Pro houden wel toegang tot Google-diensten, maar Huawei zegt niet of het straks een Android Q-update kan uitrollen. Lees meer over de Huawei-problemen.

huawei p30 lite kopen

Voorlopig geen marktleider

Een paar maanden geleden sprak Huawei de ambitie uit om eind dit jaar de grootste smartphonefabrikant te zijn. Destijds was het bedrijf nummer twee, met alleen Samsung voor zich. Met de huidige problemen lijkt het onmogelijk om Samsung in te halen. Huawei-topman Shao Yang maakte vorige week dan ook bekend dat de fabrikant ‘meer tijd’ nodig heeft om de grootste te worden.

Meer over Huawei

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 20
Honor 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu