Verkoop Sony Ericsson Android-telefoons stijgt met 150 procent

Redactie
15 juli 2011, 15:07
2 min leestijd
Verkoop Sony Ericsson Android-telefoons stijgt met 150 procent

Uit de cijfers van Sony Ericsson over het tweede kwartaal van 2011 blijkt dat de verkoop van Xperia Android-telefoons is gestegen met 150 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. 70 procent van de toestellen die de telefoonfabrikant nu verkoopt zijn smartphones. Het succes van de Android-telefoons was echter niet goed genoeg om Sony Ericsson winstgevend te laten zijn. De joint venture leed een verlies van 50 miljoen euro over het laatste kwartaal. In het eerste kwartaal van 2011 maakte Sony Ericsson nog een kleine winst van 11 miljoen euro.

In totaal wist Sony Ericsson 7,6 miljoen toestellen te verkopen, een kleine daling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 toen zo’n 8,1 miljoen telefoons over de toonbank gingen. Het aantal verkochte telefoons daalt al enige kwartalen op rij. Ook worden de Sony Ericsson telefoons steeds goedkoper. De gemiddelde verkoopprijs voor een telefoon van Sony Ericsson is nu 156 euro, 3 procent goedkoper dan een jaar geleden.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Bert Nordberg, de president van Sony Ericsson, heeft het bedrijf veel last gehad van gevolgen van de grote aardbeving die 11 maart Japan trof. Dit leidde tot een tekort aan onderdelen. Daardoor zouden er 1,5 miljoen apparaten minder zijn gemaakt. Vooral in het begin van het tweede kwartaal van 2011 kampte Sony Ericsson met grote problemen. Inmiddels zou de productie weer op orde zijn.

De verwachtingen van Nordberg voor de rest van het jaar zijn optimistisch. De president heeft veel vertrouwen in de toekomst van de Sony Ericsson Android-telefoons. De diverse Xperia-telefoons zoals de Xperia Arc en de Xperia Play, de langverwachte PlayStation-telefoon, doen het goed en deze serie zal worden uitgebreid met nieuwe modellen. Zo lekte onlangs informatie over de Sony Ericsson Xperia Duo die hoge ogen moet gaan gooien.

Our shift to Android-based smartphones continues with smartphone sales accounting for more than 70 percent of our total sales during the quarter. We have shipped more than 16 million Xperia smartphones to date. We have introduced eight new Xperia smartphones this year and we continue to see strong consumer and operator demand across the Xperia smartphone portfolio.

Ondanks de optimistische toekomst is het nog maar de vraag is hoe lang Sony en Ericsson door blijven gaan met hun joint venture. Al enige jaren heeft het bedrijf grote moeite om winstgevend te zijn. De telefoonfabrikant heeft haar activiteiten inmiddels flink afgeslankt, zo werd vorig jaar gestopt met besturingssysteem Symbian en besloot Sony Ericsson zich vol op Android te gaan richten, maar de vraag is of dit genoeg zal zijn. Tekenend is ook dat Sony ervoor gekozen heeft om haar toekomstige Android-tablets uit te brengen onder haar eigen naam en niet samen met partner Ericsson.

Bron: Sony Ericsson

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu