Xiaomi gaat in zee met nieuwe Nederlandse webwinkel, start eerste cashbackactie

Thomas Haenen
5 maart 2019, 8:39
2 min leestijd
Xiaomi gaat in zee met nieuwe Nederlandse webwinkel, start eerste cashbackactie

Xiaomi heeft er een nieuwe Nederlandse distributeur bij. Smartphones van de Chinese fabrikant zijn nu ook verkrijgbaar bij we winkel Volksshop. Tijdelijk is er bovendien flinke korting op de populairste Xiaomi-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Verkoop Xiaomi-smartphones Volksshop gestart

Volksshop is de nieuwste officiële verkoper van Xiaomi-smartphones, zo hebben de twee bedrijven bekend gemaakt in een gezamenlijk persbericht. Bij de Nederlandse webwinkel vind je vanaf nu een vrijwel volledig aanbod van Xiaomi-toestellen. Betalen kan met iDeal, en bestellingen voor 17:00 uur worden de volgende dag bezorgd. Met de samenwerking zet Xiaomi langzaam maar zeker steeds meer stappen op de Nederlandse markt.

Volksshop is een vrij onbekende partij in Nederland, en verkoopt vooralsnog alleen Xiaomi-smartphones. De webwinkel is echter onderdeel van Stern Telecom, een grote distributeur die al tien jaar actief is op de Nederlandse markt. Stern zegt ook smartphones van onder andere Motorola en Samsung te distribueren. Deze distributeur verzorgt tevens de garantie en reparatie na aankoop.

Xiaomi Mi 9

Xiaomi in Nederland

Xiaomi maakte vorig jaar al verschillende samenwerkingen bekend. Zo werkt het bedrijf samen met AS Watson, het moederbedrijf van Kruidvat, om smartphones via de drogisterijketen te verkopen. Ook Belsimpel mag zich sinds eind 2018 Xiaomi-verkoper noemen.

Wel lijkt de samenwerking met Volksshop iets inniger dan bij andere webwinkels. Zo zijn de Xiaomi-smartphones bij de winkel goedkoper dan bij de concurrentie. Zo wordt de 128GB versie van de gloednieuwe Xiaomi Mi 9 bij andere winkels voor 499 euro verkocht, terwijl Volksshop een prijs van 449 euro hanteert voor de 64GB-versie. Ook loopt er een tijdelijke cashbackactie op de Xiaomi Mi 8 Lite en Pocophone F1, waardoor deze enkele tientjes goedkoper zijn dan bij andere webwinkels.

Wereldwijd verkoopt Xiaomi meer dan honderd miljoen smartphones per jaar. In thuisland China is de fabrikant zelfs groter dan Samsung en Apple. Xiaomi staat bekend om krachtige smartphones voor een lage prijs. Door zijn scherpe prijs-kwaliteitsverhouding is Xiaomi al langere tijd populair onder importeurs. Het bedrijf is sinds kort ook zelf actief op de Europese markt, en verkoopt al smartphones in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Nederland lijkt dit jaar aan de beurt te zijn.

Lees meer nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu