De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Verkoopprijs Amazon Kindle Fire lager dan de kostprijs’

Redactie
2 oktober 2011, 18:18
1 min leestijd
'Verkoopprijs Amazon Kindle Fire lager dan de kostprijs'

Amazon zou haar Amazon Kindle tablet met verlies gaan verkopen. De verkoopprijs van de 7 inch Android-tablet is 199 dollar, terwijl de onderdelen en de productiekosten uitkomen op ongeveer 209 dollar. Dat Amazon de tablet zo goedkoop mogelijk probeert te verkopen is de strategie van de webwinkel. Amazon ziet de tablet als een toegangspoort tot al haar verschillende diensten en wil dat zoveel mogelijk mensen hiervan gebruik maken.

De website iSuppli heeft de kosten van de tablet op een rijtje gezet. Als je alleen naar de hardware kijkt lijkt Amazon verlies te maken op de tablet, maar als je meerekent hoeveel Amazon gaat verdienen aan klanten die producten kopen via een van de diensten van Amazon dan is de tablet wel winstgevend. Naar verwachting maakt Amazon dan tien dollar winst per tablet. Via de Kindle Fire zijn onder meer boeken, muziek, video en apps aan te schaffen.

Lees verder na de advertentie.

Deze week kondigde Amazon haar eerste tablet aan. De Kindle Fire draait op Android maar met een compleet andere interface. De 7 inch tablet met IPS-scherm heeft 8 GB aan opslaggeheugen en draait op een dual-core processor, vermoedelijk een OMAP 4. De tabet lijkt vooralsnog alleen nog maar in de Verenigde Staten op de markt te komen. Het is niet duidelijk of de webwinkel de tablet ook in Europa gaat aanbieden, iets wat Amazon wel doet met haar Kindle eReaders.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu