Verkoopstop van HTC Android-toestellen in Duitsland voorlopig van de baan

androidDe problemen in Duitsland zijn voorlopig opgelost: HTC mag de HTC Magic gewoon blijven verkopen, maar moet wel een borg storten van 7,5 miljoen euro. Het Oberlandesgericht Karlsruhe heeft dat maandag besloten. Ook andere UMTS-telefoons zoals de T-Mobile G1, kunnen gewoon in de handel blijven. Er dreigde een verkoopstop voor de Android-telefoons in Duitsland, omdat HTC bepaalde patenten rond UMTS zou hebben overtreden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De rechter stelt de verkoopstop nu uit, totdat de rechtszaak is afgewikkeld. Een woordvoerder van IP-Com, dat de zaak had aangespannen, zegt goed met het besluit te kunnen leven. Een hoorzitting van beide partijen die voor komende donderdag was gepland, is daarmee afgeblazen. HTC maakt in het huidige kalenderjaar in Duitsland een omzet van 160 tot 200 miljoen euro. Ongeveer 85% daarvan heeft betrekking op UMTS-toestellen, waardoor een verkoopstop behoorlijk dramatisch zou kunnen uitvallen. Pas begin 2010 wordt de rechtszaak verwacht.

De borgsom die HTC nu heeft gestort, komt overeen met de licentiekosten die HTC zou moeten betalen als IP-Com z’n zin krijgt.

Meer info: Golem

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.