Verkoopstop van HTC Android-toestellen in Duitsland voorlopig van de baan

Redactie
12 mei 2009, 15:27
1 min leestijd
Verkoopstop van HTC Android-toestellen in Duitsland voorlopig van de baan
android

De problemen in Duitsland zijn voorlopig opgelost: HTC mag de HTC Magic gewoon blijven verkopen, maar moet wel een borg storten van 7,5 miljoen euro. Het Oberlandesgericht Karlsruhe heeft dat maandag besloten. Ook andere UMTS-telefoons zoals de T-Mobile G1, kunnen gewoon in de handel blijven. Er dreigde een verkoopstop voor de Android-telefoons in Duitsland, omdat HTC bepaalde patenten rond UMTS zou hebben overtreden.

De rechter stelt de verkoopstop nu uit, totdat de rechtszaak is afgewikkeld. Een woordvoerder van IP-Com, dat de zaak had aangespannen, zegt goed met het besluit te kunnen leven. Een hoorzitting van beide partijen die voor komende donderdag was gepland, is daarmee afgeblazen. HTC maakt in het huidige kalenderjaar in Duitsland een omzet van 160 tot 200 miljoen euro. Ongeveer 85% daarvan heeft betrekking op UMTS-toestellen, waardoor een verkoopstop behoorlijk dramatisch zou kunnen uitvallen. Pas begin 2010 wordt de rechtszaak verwacht.

Lees verder na de advertentie.

De borgsom die HTC nu heeft gestort, komt overeen met de licentiekosten die HTC zou moeten betalen als IP-Com z’n zin krijgt.

Meer info: Golem

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's