Vermeende Nexus 5-video’s verschijnen online

Gijs Ettes
17 september 2013, 9:02
1 min leestijd
Vermeende Nexus 5-video’s verschijnen online
Nexus 5 render

Een vermeende Google Nexus 5 is gespot in twee video’s die maandagnacht online zijn verschenen. Het toestel is er niet enorm duidelijk op te zien, maar lijkt wel op de eerder gelekte FCC-foto’s.

Het nog niet aangekondigde Nexus-toestel zou even in een bar hebben gelegen, waarna 9to5-redacteur Jordan Kahn snel twee video’s en enkele foto’s schoot van het toestel. Het besturingssysteem dat op de nog onbekende smartphone draait, kan al goed Android 4.4 KitKat zijn, maar Kahn wist schijnbaar niet het vergrendelpatroon van de telefoon. Verder dan het scherm inschakelen kwam de journalist dus niet.

Lees verder na de advertentie.

https://www.youtube.com/watch?v=2yJSYSuyKfY
https://www.youtube.com/watch?v=QPYVbaF1Jmg

Kahn wist gelukkig wel enkele duidelijke foto’s te maken van de vermeende Nexus 5, waarop de grote cameralens en het verticale Nexus-logo duidelijk zijn te zien. De afmetingen en het verdere uiterlijk van dit toestel sluiten bovendien perfect aan op alle eerder gelekte geruchten over Googles nieuwe Nexus-toestel.

Nexus 5-video volgt na flink wat eerdere geruchten

De Nexus 5 wordt vermoedelijk op 14 oktober aangekondigd, samen met Android 4.4 dat de naam Kitkat draagt. Dat bleek eerder uit informatie die verschillende blogs onafhankelijk van elkaar rapporteerden.

Uit een eerder gevonden FCC-registratie bleek dat een vermeende Nexus 5 een 5 inch-scherm zou krijgen, een Snapdragon 800, een accu van 2300 mAh, 4g-ondersteuning en ondersteuning voor draadloos opladen. Hoogstwaarschijnlijk weten we na medio oktober meer over Googles nieuwe Nexus-telefoon.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu