Vernieuwde en sterk verbeterde Dolphin Browser HD als beta-app te downloaden

Redactie
20 juni 2012, 13:19
2 min leestijd

De ontwikkelaars van Dolphin Browser HD hebben hun Android-app een flinke update gegeven waardoor de browser – volgens henzelf – de snelste mobiele HTML5-browser van dit moment is. De nieuwe versie van Dolphin Browser HD is tien keer sneller dan de normale Android-browser en twee keer zo snel als Chrome voor Android. En dat is niet gelogen, want op onze Samsung Galaxy S III laadt Dolphin Browser HD (grote) websites sneller dan andere browsers en scrollt de app ook een stuk soepeler. De beta-versie van de nieuwe Dolphin Browser HD is hier als APK-bestand te downloaden.

Ook grote websites met flash laadt Dolphin Browser HD zonder problemen, waardoor je met gemak flash-spelletjes op het internet kunt spelen. Dit komt volgens de ontwikkelaars door de nieuwe grafische technologie van de app, die het renderen van grafische website-aspecten versnelt en verbetert. Dit merk je voornamelijk bij HTML5-websites (de nieuwe norm op het internet waar al veel websites gebruik van maken), omdat Dolphins technologie voor dit type websites is geoptimaliseerd. Onderstaande video laat de grafische verbeteringen in de browser zien.

Lees verder na de advertentie.

Dolphin Browser HD beschikt over een aantal handige functies, waaronder het instellen van de user agent. Met de user agent kun je bepalen hoe de browser door een website wordt geïdentificeerd: als een Android-toestel, iPhone, iPad of desktop-pc. De website-weergave wordt op deze identificatie aangepast. Daarnaast kun je naar links en rechts swipen om respectievelijk je bladwijzers en de add-ons van de browser te openen. Met deze add-ons kun je bijvoorbeeld de browser het volledige scherm laten gebruiken, een pagina vertalen of een webpagina als PDF-bestand opslaan.

De nieuwe versie van Dolphin Browser HD is beschikbaar voor toestellen met Android 2.0.1 (Eclair) of hoger. Dit betekent dat vrijwel alle Android-toestellen de browser kunnen draaien. En dat is fijn, want Google’s eigen snelle Chrome voor Android-browser is alleen beschikbaar voor toestellen met Ice Cream Sandwich.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu