De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Assistent is vernieuwd: 3 verbeteringen op een rij

Michel van 't Klaphek
15 oktober 2019, 19:23
2 min leestijd
Google Assistent is vernieuwd: 3 verbeteringen op een rij

De Google Assistent is vernieuwd. De nieuwe versie is sneller, slimmer en heeft meer mogelijkheden. De vernieuwde Google Assistent is voorlopig exclusief beschikbaar voor Googles eigen Pixel-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Vernieuwde Google Assistent: 3 verbeteringen op een rij

Made by Google 2019 zit erop. De zoekmachinegigant kondigde meerdere nieuwe producten aan, zoals de Nest Mini, Pixelbook en Nest Wifi. Hoogtepunt van de presentatie was echter de onthulling van de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Het nieuwe Google-vlaggenschip wordt als eerste toestel uitgerust met de vernieuwde Google Assistent.

Google Voice Match aanzetten

1. Nieuw design

Ten eerste is de Google Assistent in een fris jasje gestoken. De stemhulp neemt voortaan niet langer de helft van je scherm in, maar is een stuk subtieler vormgegeven. Zodra je het “Hey, Google”-commando zie je de iconische kleurtjes aan de onderkant van display verschijnen. Op die manier weet je dat de Assistent luistert.

2. Sneller

Daarnaast is de Google Assistent voortaan een stuk sneller omdat spraakherkenning voortaan op de telefoon zelf plaats vindt. Dit heeft als voordeel dat de data niet naar Google-servers verzonden wordt en daardoor een stuk sneller reageert. Google claimt dat de Assistent tot wel tien keer sneller reageert. Bovendien is de lokale spraakherkenning beter voor je privacy.

Ook interessant: Google Assistent en je privacy: alles wat je moet weten

3. Slimmer

Tot slot is de Google Assistent uitgebreid met mogelijkheden, en bovenal een stuk slimmer. De stemassistent houdt voortaan rekening met de context waarin je dingen vraagt. Dit kunnen we het best uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Stel: Je bent op vakantie geweest naar The Big Apple en zegt “Hey Google, laat foto’s van New York zien.” Je kunt vervolgens direct zeggen “Die van Central Park”, en zo een selectie maken van kiekjes uit het iconische park. Tot slot kun je “Verstuur ze naar mama” zeggen, waarna je moeder de afbeeldingen ontvangt.

Lees meer over de Google Assistent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu