De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Foto’s krijgt gedeelde albums en Chromecast-ondersteuning

Wouter Nijsen
29 september 2015, 18:45
1 min leestijd
Google Foto’s krijgt gedeelde albums en Chromecast-ondersteuning

Tijdens het Google-evenement zijn nieuwe features getoond voor Google Foto`s. De dienst krijgt Chromecast-ondersteuning, de mogelijkheid om personen te taggen en gedeelde albums.

Lees verder na de advertentie.

Dit is het vernieuwde Google Foto’s

De nieuwe features worden later dit jaar uitgerold, al is de Chromecast-ondersteuning al vanaf volgende week beschikbaar. Hiermee  wordt het voor gebruikers mogelijk om met de Google Foto’s-app foto’s te streamen naar een televisie. Dit is een handige functie wanneer je kiekjes  met grote groepen mensen wilt delen,  bijvoorbeeld op verjaardagen van familie of vrienden.

google foto's facebook foto's

Ook nieuw zijn de gedeelde albums, waarmee meerdere mensen foto`s en video`s kunnen toevoegen aan één album.  Voordat personen kunnen bijdragen aan een album, dienen zij uitgenodigd te worden. Verder stuurt Google Foto’s een notificatie wanneer iemand een kiekje heeft geplaatst  en zijn afbeeldingen gemakkelijker te vinden door ze een tag te geven. Ook mensen zijn te taggen, al beschikte Google Foto’s al langer over gezichtsherkenning.

Meer over het Google-evenement

Tijdens het evenement werden ook de Nexus 6P en Nexus 5X officieel aangekondigd. De toestellen zijn voorzien van  vlotte specs en worden volgende maand beschikbaar in de Verenigde Staten. Verder deed Google twee nieuwe Chromecasts uit te doeken, waaronder de Chromecast Audio. Ook werd de Pixel C, een high-end tablet met een afneembaar keyboard, kort getoond.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu