De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google start uitrol vernieuwde Google Play Store

Gijs Ettes
22 oktober 2015, 9:03
1 min leestijd
Google start uitrol vernieuwde Google Play Store

Google is gestart met de uitrol van de vernieuwde Google Play Store, die een aangepast design heeft en een iets andere indeling. De eerste gebruikers melden dat de update naar hun toestel is gepusht.

Lees verder na de advertentie.

Zo ziet de vernieuwde Google Play Store eruit

De update wordt vanaf de servers van Google geactiveerd, waardoor het even kan duren voordat alle gebruikers met de vernieuwde Google Play Store aan de slag kunnen. Wat het meeste opvalt aan deze versie van de app-winkel is de onderverdeling in twee secties: Apps & Games en Entertainment. Als gebruiker kun je tussen de secties wisselen door te swipen, waarbij de huidige categorieën (Apps, Games, Films & TV, Muziek, Boeken en Kiosk) zijn ondergebracht in de hoofdsecties.

vernieuwde google play store

Vanuit de nieuwe secties kun je subcategorieën bekijken zoals Top Charts, Games, Categorieën, Films en TV, Muziek, Boeken en Kiosk. Bij Apps & Games hebben die subsecties dezelfde groene kleur terwijl de subsecties bij Entertainment de kleuren aanhouden die je nu al voor de hoofdcategorieën in Google Play vindt.

De categorieën bevatten verder de snelkoppelingen naar bijgewerkte of nieuwe content en aanbevelingen die de redactie van de Play Store doet. In de header is – net als in de Apple App Store – ruimte voor uitgelichte apps en content.

google play 6.0 1

Vandaag is het precies zeven jaar geleden dat de Google Play Store, die aanvankelijk Android Market heette, zijn deuren opende. Later vandaag staan we stil bij de ontwikkeling die de app-winkel de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu