‘Google bezig met vernieuwde versie van betaaldienst Wallet’

Wouter Nijsen
21 februari 2015, 11:55
1 min leestijd
‘Google bezig met vernieuwde versie van betaaldienst Wallet’

Google is naar verluidt bezig om haar betaaldienst Wallet flink onder handen te nemen. Ook  zou het bedrijf samenwerkingen zijn aangegaan met diverse bedrijven.

Lees verder na de advertentie.

‘Vernieuwde Google Wallet in de maak’

Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Wall Street Journal. Met de vernieuwde Wallet-dienst wil Google opnieuw inspringen op de markt voor het contactloos betalen. Ook moet de dienst de concurrentie aangaan met Apple Pay, het mobiele betalingssysteem dat samen met de iPhone 6 en 6 Plus werd geïntroduceerd. Apple Pay is  in een relatief korte periode al redelijk succesvol gebleken  en dat heeft de ogen van Google geopend.

vernieuwde Google Wallet

Het probleem is echter dat Google Wallet lang niet zo bekend is als Apple Pay. Google zou daarom samenwerkingsverbanden willen aangaan met diverse instanties, waaronder telecombedrijven, fabrikanten en banken. Dit met als doel om de dienst een stuk aantrekkelijker en bekender te maken voor de normale gebruiker. Ook voor bedrijven moet Google Wallet interessanter worden. Diverse organisaties  werken al met Apple Pay, maar verdienen hier niets aan. Wallet zou hiervan afwijken, door 0,15 procent per  transactie af te staan.

Het is nog niet precies bekend hoe het vernieuwde Google Wallet en de bijhorende samenwerkingsverbanden eruit komen te zien. Volgens de laatste geruchten wordt hier op de Google I/O meer over bekendgemaakt. Dit evenement vindt dit jaar op 28 en 29 mei plaats.

Meer over Google Wallet

Google Wallet werd al in 2011 gelanceerd, maar is nooit echt  van de grond gekomen. Dit komt gedeeltelijk door het feit dat de dienst maar met een beperkt aantal Android-toestellen werkt. Voorbeelden hiervan zijn de Samsung Galaxy S5, HTC One M8 en diverse Nexus-smartphones. Net als Apple Pay werkt Wallet samen met nfc om veilige mobiele betalingen te garanderen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu