Verrassend: Cupcake is geen software-update voor Android

cupcakeAl wekenlang wordt er gesproken over Cupcake, waarbij iedereen er eigenlijk vanuit ging dat het om een update voor het Android-besturingssysteem zou gaan. Er zaten allerlei nieuwe functies in Cupcake, zoals een schermtoetsenbordje. Maar een woordvoerder van Google heeft nu een einde gemaakt aan alle verhalen: Cupcake is geen software-update en bestaat ook als zodanig helemaal niet. Cupcake is wel een tool wat Google gebruikt om toekomstige versies van Android te maken. Het is eigenlijk niet meer dan een grote bibliotheek, waar ontwikkelaars nieuwe code aan kunnen toevoegen die eventueel in toekomstige Android-updates zal worden gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google stelt de komende dagen Android 1.1 RC33 beschikbaar aan gebruikers. Toen het nieuws over de update bekend werd, reageerden Android-fans teleurgesteld: het bevatte wel een aantal leuke nieuwe functies (zoals de mogelijkheid om ongewenste reacties in de Android Market als spam te markeren), maar er was geen spoor van echte vernieuwingen, zoals met screenshots van Cupcake was voorgeschoteld. Voor de avonturiers is RC33 wel al – volledig voor eigen risico – te downloaden via XDA-Developers; een forum wat bekend staat om zijn vele uitgelekte en aangepaste firmwares.

Maar Cupcake bestaat dus helemaal niet. Een Google-woordvoerder zei tegen The New York Times: “Cupcake is a tool that we are using to develop future versions of Android”. Het is dus geen apart product, maar we zullen in toekomstige updates zoals de zojuist uitgebrachte 1.1 RC33 steeds elementen uit Cupcake zullen zien.

Via: The New York Times

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.