Verstandig zonnen met de KWF zonkracht-applicatie voor Android

Wouter Nijsen
5 juni 2010, 22:03
1 min leestijd
Verstandig zonnen met de KWF zonkracht-applicatie voor Android
KWF zonkracht start

Eigenlijk weet iedereen dat teveel in de zon zitten niet erg gezond is. Onverstandig zonnen vergroot de kans op huidkanker, iets waar KWF Kankerbestrijding al jaren voor waarschuwt. Het blijkt namelijk dat maar liefst 40% van de Nederlanders zich niet voldoende beschermt tegen de zon en dat er jaarlijks 36000 nieuwe gevallen van huidkanker zijn. Ook dit jaar heeft het KWF weer een Zon Verstandig-campagne die zonaanbidders bewust moet maken van de risico’s die het zonnen met zich meebrengt. Nieuw is de KWF zonkracht-applicatie voor Android die op basis van je huidtype aangeeft wat de huidige zonkracht voor jou betekent.

Je huidtype wordt door middel van zes vragen bepaald. Je kunt niet alleen je eigen huidtype bepalen en opslaan, maar ook die van nog negen andere personen. Om de zonkracht te meten moet je je Android-telefoon in de zon houden en op de “controleer zonkracht” knop drukken. Vervolgens ontvang je een advies dat bij jou huidtype past. KWF zonkracht is eenvoudig van opzet en doet precies wat het belooft. Daarnaast kan het advies voor sommige gebruikers wel eens een verrassing zijn, het lijkt namelijk of we bijna allemaal denken dat we veel langer kunnen zonnen dan eigenlijk gezond is.

Lees verder na de advertentie.

KWF zonkracht is gratis te downloaden in de Android Market of door onderstaande QR-code te scannen. Lees je dit artikel op je Android-telefoon dan kun je de applicatie direct downloaden via deze download-link.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's