Facebook gaat verticale video’s beter afbeelden
Erwin Vogelaar

Verticale video’s op Facebook gaan er in een volgende update een stuk beter uitzien. Het sociale netwerk loopt hiermee namelijk flink achter vergeleken met bijvoorbeeld Snapchat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Verticale video’s Facebook

Lang hebben mensen zich geweerd tegen de verticale video, maar inmiddels is dit formaat niet meer dan logisch. Zeker met de komst van Snapchat is de verticale video de normaalste zaak van de wereld geworden. Het is het handigste formaat voor iemand die filmt met een smartphone en ook voor iemand die video’s kijkt op een smartphone. Facebook geeft nu toe dat het verticale video’s niet juist op de nieuwsfeed laat zien en gaat daar nu wat aan doen.

verticale video's facebook

Studies gedaan door Facebook laten zelfs zien dat mensen video’s langer bekijken als deze in een verticaal formaat gepresenteerd worden. Daarnaast is er meer kans dat gebruikers het geluid van de video aanzetten als een video verticaal is. Het is niet gek dus dat het sociale netwerk deze video’s er beter uit wil laten zien. In plaats van de huidige ratio van 1:1, krijgt het sociale netwerk ondersteuning voor een ratio van 2:3. Deze update geldt zowel voor video’s die door gebruikers geüpload worden, als advertenties en livestreams.

Een ratio van 2:3 betekent dus dat de video’s nog niet het volledige scherm in gaan nemen, maar je kunt altijd nog de video aantikken en op volledig scherm drukken. Vergeleken met een ratio van 1:1 krijgen de video’s in ieder geval wel een stuk meer ademruimte.

YouTube

Vorig jaar heeft YouTube al een soortgelijke stap gemaakt. Hierdoor worden video’s die verticaal gefilmd zijn niet meer afgespeeld met zwarte balken aan de zijkanten, maar benut de video het volledige scherm. Voor de enkelingen die nog steeds afweer hebben voor de verticale video: het formaat is duidelijk hier om te blijven.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.