De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTube toont verticale video’s nu ook in verticale modus

Redactie
22 juli 2015, 11:40
1 min leestijd
YouTube toont verticale video’s nu ook in verticale modus

De Android-app van YouTube speelt verticale video’s voortaan in de verticale modus af. Hierdoor wordt het volledige beeld benut, en toont de app geen zwarte randen meer naast de  video.

Lees verder na de advertentie.

Dat je nooit verticaal moet filmen, laat het  Vertical Video Syndrome  zien. Altijd die zwarte randen naast video’s, terwijl het beeld enorm klein oogt. Het is mensen echter niet kwalijk te nemen: de logische houding van een smartphone is verticaal, waardoor velen ook op deze manier filmen. Ondanks kleine aanwijzingen van Google dat je de camera moet draaien tijdens het filmen – je krijgt bij de Google Camera een  icoontje op je scherm te zien dat je het toestel moet omdraaien – gebeurt het nog veel te vaak. Tijd voor actie, dacht Google.

Verticale video’s in YouTube

De nieuwe YouTube-app toont een verticale video op het gehele scherm, zoals in onderstaande screenshot te zien is. Zodra je de volledigeschermmodus selecteert, vult het beeld het scherm van je smartphone. Zo wordt het beeld tijdens de verticale modus optimaal benut.

verticalevideo1

In vorige versies toonde YouTube een verticale video in een horizontale layout, zoals hieronder is te zien. Dit zorgde ervoor dat veel verticale video’s niet goed waren te bekijken en dat de beelden weinig details bevatten.

verticalevideo2

Hoewel YouTube het probleem van verticale video’s niet oplost, is het een zeer fijne verbetering die de verticale video – ze bestaan nu eenmaal – wel draaglijker maakt.

Download YouTube

De nieuwe YouTube-versie met ondersteuning voor verticale video’s is als apk-bestand te downloaden. Het is ook mogelijk om te wachten totdat de update voor jou in Google Play verschijnt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu