HTC bevestigt vertraging smartwatch, komt in 2015

Vertraagde HTC smartwatchHTC gaat woensdagavond geen smartwatch aankondigen. Dat bevestigt Jason Mackenzie van HTC Amerika tegenover Recode. Eerder gingen geruchten dat HTC zijn smartwatch tijdens het evenement zou introduceren, samen met de HTC Desire Eye en de periscoop-achtige GoPro-concurrent.

“We hadden de release van de smartwatch eigenlijk voor deze periode gepland, maar we zijn gewoonweg nog niet klaar om het product te lanceren”, aldus Mackenzie. “Als we dit product uitbrengen willen we dat het een visie heeft en dat je ‘m echt graag om je pols wilt dragen. Alleen denken we eerlijk gezegd nog niet dat iemand zo’n smartwatch heeft uitgebracht.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Vertraagde HTC smartwatch

De vertraagde HTC smartwatch komt daarmee pas in 2015 aan. Een releasedatum is vooralsnog onbekend. Eerder werden wel renders van de vermeende smartwatch gepubliceerd, waaruit blijkt dat de smartwatch van een vierkant scherm en een ijzeren polsband werd voorzien.

Het apparaat draait op Android Wear, wat vooralsnog niet door fabrikanten mag worden aangepast. Hierdoor kunnen fabrikanten zichzelf alleen onderscheiden met zogeheten watchfaces – de klokdesigns van een smartwatch – en het design van het horloge. Mogelijk doelt HTC op de sterkte macht van Google, waarbij het vooralsnog erg moeilijk is om een smartwatch uit te brengen die écht boven de concurrentie uitsteekt.

Laatste HTC-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.