De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Nokia vertraagt Android Pie-updates bewust’

Erwin Vogelaar
8 december 2018, 14:14
2 min leestijd
‘Nokia vertraagt Android Pie-updates bewust’

Volgens een gerucht vertraagt Nokia zijn Android Pie-updates bewust, om zo de nieuwste toestellen aantrekkelijker te maken. Maar is dat wel zo?

Lees verder na de advertentie.

Vertraagt Nokia Android Pie-updates bewust?

De updates naar Android 9.0 (Pie) voor de Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8 zijn al klaar, maar fabrikant HMD Global houdt ze tegen om de verkoop van de Nokia 8.1 te stimuleren. Deze uitspraak doet website PhoneArena, naar aanleiding van een bron uit de industrie.

De Nokia 8 zou afgelopen maand de update naar Pie krijgen, maar dat is niet gebeurd. Volgens de bron zou Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global, de keuze hebben gemaakt om de update te vertragen. De reden hierachter is dat consumenten dan sneller de nieuwe Nokia 8.1 kopen, omdat ze een smartphone willen met de nieuwste software.

nokia android pie-updates

Volgens de bron krijgt de Nokia 8 de update naar Android Pie eind december of begin januari. De schrijver van het stuk stelt dat dezelfde bron eerder de vertraging van de Nokia 9 vroegtijdig had onthuld, en andere kloppende info heeft gegeven.

Reactie van HMD Global

HMD Global ontkent deze geruchten. Sarvikas reageert via Twitter: “Wees gerust dat we nooit zoiets zouden doen. Elke chipsetfamilie en elk product daarin vereist toegewijd werk. We hebben hier extreme focus en pushen updates zo snel mogelijk.”

Nokia in 2019

Nokia is inmiddels alweer twee jaar een sterk merk op de smartphonemarkt. Hoe ziet het komende jaar eruit? Dat zetten we voor je op een rijtje. Dit gaat er gebeuren met Nokia-smartphones in 2019.

Lees ook onze Nokia 7.1 review. Daarin schrijven we onder andere: “Het grote pluspunt, en tevens de belangrijkste reden om de smartphone te kopen, is de software. De Nokia 7.1 is een Android One-telefoon en ontvangt drie jaar lang beveiligingsupdates en twee grote updates naar nieuwe Android-versies.”

Benieuwd wanneer jij de update naar Pie krijgt? Check ons Android Pie updateoverzicht.

Lees meer over Nokia

Bron: PhoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu