Deze Bentley onder de smartphones kost 12.500 euro (!)

Gijs Ettes
14 oktober 2014, 8:59
1 min leestijd
Deze Bentley onder de smartphones kost 12.500 euro (!)
Vertu for Bentley

Het luxe Britse telefoonmerk Vertu is onlangs een samenwerking aangegaan met autofabrikant Bentley en dat heeft nu geleid tot de onthulling  van de Vertu for Bentley. De dure smartphone, waarvan er maar 2000 stuks zijn gemaakt, wordt gekenmerkt door een behuizing die is voorzien van kalfsleer en een prijskaartje van maar liefst 12.500 euro. Voor dat astronomische bedrag krijg je wel een relatief high-end toestel dat beschikt over een Bentley-hoesje en een Bentley-logo aan de voorzijde. Ook kun je 24 uur per dag contact opnemen met je persoonlijke  ‘lifestyle manager’.

Als je de Vertu for Bentley koopt, krijg je daarnaast  toegang tot exclusieve evenementen en clubs en vip-kaarten voor grote sportevenementen.  Het toestel maakt  gebruik van Silent Circle-encryptie om te voorkomen dat je telefoontjes en sms’jes worden onderschept.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Vertu for Bentley

Met zijn prijskaartje zal de Vertu for Bentley niet voor iedereen weggelegd zijn en ook het design van de gedeeltelijk titanium smartphone zal niet iedereen aanspreken. Onder de motorkap heeft het toestel echter veel weg van andere high-end telefoons die zijn verschenen in 2014. De Bentley-smartphone draait standaard op Android 4.4 (KitKat) en beschikt over een Snapdragon 801-chip en 64GB aan opslagruimte. Het 1080p-scherm meet 4,7 inch.

Verder is er een 13 megapixel-camera aan boord en een 2275 mAh-accu die goed is voor een beltijd van circa 15 uur. Het toestel is geoptimaliseerd om te werken met de eveneens schrikbarend dure speakers van Bang & Olufsen en bevat ringtones van het Symfonie Orkest uit Londen. Interesse? Op deze pagina lees je er meer over.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu