Dit weten we over de Huawei P8 en P8 Lite – update

Redactie
15 april 2015, 9:36
1 min leestijd
Dit weten we over de Huawei P8 en P8 Lite – update

Er is nieuwe informatie opgedoken over Huawei Ascend P8 (of Huawei P8 zoals sommige bronnen suggereren) die eerdere geruchten bevestigt: de P8 is slechts 6,5 millimeter dun en verschijnt in vier kleuren.

Lees verder na de advertentie.

Verwachte Huawei P8 specs

huawei p8 specs

Later vandaag zal Huawei zijn nieuwe vlaggenschip uit de doeken doen op een speciaal evenement in Londen. Er is de afgelopen tijd al het nodige uitgelekt over de smartphone, die waarschijnlijk wordt voorzien van een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder zou het toestel beschikken over  een metalen behuizing met afgeronde hoeken, net als de iPhone 6.

Waarschijnlijk wordt het toestel aangedreven door een Kirin 930 octacore-processor en daarmee is het aannemelijk  dat de Ascend P8 energiezuiniger wordt dan zijn voorganger. De smartphone zou daarnaast 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte hebben en waarschijnlijk op Android 5.0 (Lollipop) draaien. Foto’s schiet de P8 met een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel-frontcamera.

Prijzen en releasedata

huawei ascend p8

De Huawei P8 gaat naar verwachting rond de 500 euro kosten. Op de website van Centralpoint is het toestel – weliswaar met een afbeelding van de Huawei Ascend P7 – te vinden voor een prijs van 496,10 euro. De releasedatum zou gepland staan voor 29 april.

De webshop heeft ook de Huawei P8 Lite in zijn assortiment opgenomen: dit uitgeklede toestel (met een 5,2 inch 720p-scherm) gaat rond de 250 euro kosten en moet vanaf 21 april op voorraad zijn. Verder zou er een tragere  Kirin-chip, 2GB aan werkgeheugen,  16GB opslag en een 5 megapixel-frontcamera  aanwezig zijn.

Geruchten gaan tot slot dat Huawei een duurdere versie van de P8 gaan aankondigen. Of dat klopt zullen we later vandaag weten, wanneer de toestellen officieel worden onthuld.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P8
Huawei P8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu