Vette vingers onthullen wachtwoord

Bang dat jouw telefoon met gevoelige informatie wordt gestolen? Zorg er dan voor dat je regelmatig het touchscreen schoonmaakt. Uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Pennsylvania blijkt dat hackers gemakkelijk achter het wachtwoord van een mobiele telefoon kunnen komen door naar het ‘vette’ patroon op een scherm te kijken of door een foto te maken van een scherm.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De onderzoekers namen foto’s van touchscreens en gebruikten een computerprogramma om de gemaakte kiekjes te analyseren. Wat bleek: de onderzoekers ontrafelden de wachtwoorden van meer dan negentig procent van de telefoons.

De wetenschappers gebruikten Android-telefoons. Telefoons als de Nexus One kunnen ontgrendeld worden door een grafisch patroon op de juiste manier te tekenen. Deze patronen zijn goed herkenbaar, omdat het vet zich na verloop van tijd opbouwt. Zelf al opent een gebruiker andere applicaties, dan nog is het patroon goed herkenbaar.

“Ook wanneer er contact is met kleding is het patroon nog goed te zien”, beweren de onderzoekers.

In een vervolgonderzoek bekijken de wetenschappers of hittesporen op touchscreens wachtwoorden en ontgrendelpatronen onthullen.

Via: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.